Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Posoška dediščina na ulici

Razstava ob 70-letnici Tolminskega muzeja
Pred 70 leti je bila v Tolminu zasnovana prva muzejska ustanova, katere naslednik je današnji Tolminski muzej.  Na območju občin Bovec, Kobarid in Tolmin je bilo v sedmih desetletjih delovanja postavljenih več stalnih muzejskih razstav in spominskih obeležij pomembnim rojakom, odkrita so bila številna arheološka najdišča, z donacijami in nakupi pa je bilo zbranega preko deset tisoč kosov raznovrstnega muzejskega gradiva. 

 

Del bogate kulturne dediščine, ki jo hrani Tolminski muzej, je sedaj na ogled tudi na ulicah Bovca, Kobarida in Tolmina. Zanimivi predmeti z  Bovškega so z besedo in sliko predstavljeni na pročelju bovškega kulturnega doma, kobariška dediščina je na ogled na trgu ob cerkvi v Kobaridu, izbrani predmeti s Tolminskega pa so predstavljeni po ulicah osrednjega dela Tolmina. 

 

 Z razstavo Posoška dediščina na ulici želi Tolminski muzej opozoriti na neprecenljivo bogastvo za katerega skrbi, obenem pa se zahvaliti vsem, ki z obiskom, donacijami ali na drugačen način sooblikujejo muzejsko dejavnost in pomagajo pri ohranjanju kulturne dediščine tega prostora.   

 

V Kobaridu je razstava na ogled na prireditvenem prostoru, za cerkvijo. 

 

Tekst: Tolminski muzej

Foto: Nataša Hvala Ivančič

Oglejte si tudi