Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Stanje okužb z virusom Covid-19 na območju občine Kobarid

Krivulja okužb z virusom Covid-19 se na Kobariškem še kar vzpenja. Upoštevajoč 7-dnevno incidenco je na koronavirus v občini Kobarid trenutno pozitivnih 114 občanov, kar predstavlja 2,8 % prebivalcev. Včerajšnji podatki so bolj optimistični, saj smo imeli v občini potrjen le 1 primer okužbe, kar pa ne pomeni, da ni potrebno spoštovati ukrepov in priporočil.

Z 10.1.2021 dnem so v veljavo stopile nekatere spremembe vezane na čas karantene ob visokotveganem stiku z okuženo osebo s koronavirusom. Ta po novem traja 7 dni in ne več 10 dni. Od tega dne veljajo tudi nekoliko spremenjeni pogoji za vstop v državo brez karantene. PCR test ne sme biti starejši od 48 ur, hitri test pa od 24 ur. Več

Občina Kobarid je za namen tedenskega množičnega testiranja proti Covid-19 v uporabo odstopila prostore v Kulturnem domu Kobarid, kjer zdravstveno osebje ZD Tolmin vsak torek izvaja brezplačna testiranja; Brezplačna testiranja izvajajo tudi v Dializnem centru Kobarid in sicer vsak ponedeljek, sredo in petek od 14.00 do 15.00 ter vsak torek in četrtek od 9.00 do 10.00.

Da bi se s prvim, drugim in tretjim odmerkom cepilo čim več ljudi, Ministrstvo za zdravje, v dneh od 13. 1. 2022 do 15. 1. 2022, ponavlja kampanjo »Dnevi cepljenja! Stopimo skupaj – varno in zdravo naprej«.  Urnik cepljenja na območju Posoških občin  je objavljen tukaj.

Cepljenje proti virusu se izvaja v Zdravstveni postaji Kobarid po vnaprej objavljenem tedenskem urniku, običajno ob četrtkih. Urnik cepljenja je objavljen na spletni strani Zdravstvenega dom Tolmin.

Občanom, ki potrebujejo prevoz do cepilnega mesta, občina nudi brezplačni prevoz PROSTOFER, ki ga zainteresirani naročijo na brezplačni telefonski številki 080 10 10.

Pomembno je, da spoštujemo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom, ki nam jih nalaga stroka ter skupaj pripomoremo k manjšemu širjenju.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil niz odgovorov na najpogostejša vprašanja o novem koronavirusu, ki so na voljo tukaj

Dodatne informacije o cepljenju so na voljo tukaj.

povzeto po: Občina Kobarid 

Oglejte si tudi