Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Od jutri ponovno odprta kontrolna točka na mejnem prehodu Robič

Na temo ponovne vzpostavitve kontrolne točke na mejnem prehodu Robič se je dne 22. 3. 2020 župan Občine Kobarid sestal z vodstvom Policijske uprave Nova Gorica. V Ministrstvu za notranje zadeve so poziv župana, ki ga je Vladi RS poslal v imenu vseh treh Posoških županov, prioritetno obravnavali in kontrolna točka na Robiču bo z jutrišnjim dnem ponovno odprta.

Od ponedeljka, 23. 3. 2020 bo na bivšem Mednarodnem mejnem prehodu Robič ponovno vzpostavljena kontrolna točka za izstop in vstop v državo. Prehod bo omogočen vsem občankam in občanom Posoških občin in predstavnikom podjetij, ki delajo v R Italiji in je njihov izstop oziroma vstop nujen zaradi poslovne in humanitarne dejavnosti.

 

Ob tem opozarjamo, da morajo imeti vsi, ki prestopijo državno mejo pri sebi potrdilo, s katerim na zahtevo uradne osebe izkažejo razlog za izstop oziroma vstop v državo.

 

Nadzor na kontrolni točki bo izvajala Policija. Kontrolna točka bo odprta od 5. do 23. ure, ki pa se glede na oceno ogroženosti in drugih objektivnih vzrokov lahko spremeni.

 

Občani Občine Kobarid lahko potrdilo prejmejo:

1.  neposredno na kontrolni točki ob izstopu iz države na bivšem Mednarodnem mejnem prehodu Robič, kjer mu ga bo izročila Policija ali

2.  na Občini Kobarid, po predhodni najavi na tel. št. 05 38 99 200 ali po elektronski pošti obcina@kobarid.si.

Potrdilo vam bo izdano na podlagi vaše prošnje, ki jo pošljite po elektronskem naslovu ali jo oddajte v nabiralnik pred vhodom v Občino Kobarid. V prošnji navedite osebne podatke upravičenca (ime in priimek, rojstni datum in kraj, bivališče) in razlog za izdajo potrdila za prehod meje.  

 

Občani ostalih dveh občin, Bovec in Tolmin, se za potrdilo zglasite na matični občini.

 

Poudarjamo, da bo prehod omogočen izključno občankam in občanom Posoških občin in predstavnikom podjetij, ki delajo v R Italiji in je njihov izstop oziroma vstop nujen zaradi poslovne in humanitarne dejavnosti.

 

Hvala za razumevanje in strpnost.

 

Ostanite zdravi!

 

Marko Matajurc

župan Občine Kobarid 

Oglejte si tudi