Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nagovor župana v zvezi z aktualnim dogajanjem

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

 

Glede na situacijo, ki jo je povzročil koronavirus pozivam vse občanke in občane, da upoštevate vse odredbe in navodila državnih organov ter izvedete vse preventivne ukrepe, ki so potrebni za preprečevanje razširitve novega koronavirusa. 

 

V kolikor imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom, pred obiskom zdravnika obvezno pokličite osebnega zdravnika ali na centralo Zdravstvenega doma Tolmin na telefon 05 388 11 20 in počakajte na nadaljnja navodila zdravstvenega osebja. Obisk pri zdravniku  opravite po predhodni odobritvi zdravstvenega osebja.   

 

S ponedeljkom, 16. 3. 2020, se tudi na občini spreminja način poslovanja z občani in drugimi uporabniki storitev. Delo občinske uprave bo potekalo nemoteno, vsa potrdila in ostali dokumenti v pristojnosti občine bodo strankam izdani elektronsko ali po navadni pošti, osebno poslovanje s strankami pa je do preklica ustavljeno. Na voljo smo vam preko telefona ali elektronske in navadne pošte. 

 

Vse prireditve v organizaciji občine smo odpovedali oziroma jih prestavili na kasnejši termin. Tudi drugim organizatorjem smo svetovali, da odpovejo dogodke, tako manjše kot večje. 

Zaprli smo športno dvorano, dvorane za kulturne dogodke, turistično informacijski center, knjižnico,…  S ponedeljkom svoja vrata zapirata tudi osnovna šola in vrtec, kjer pa bo po potrebi organizirano nujno varstvo otrok za otroke staršev, ki opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. 

Javno življenje se bo dejansko ustavilo in le s skupnimi močmi, poštenim in družbeno odgovornim ravnanjem ter spoštovanjem navodil stroke lahko pričakujemo, da se bo naše življenje čimprej vrnilo v ustaljene tirnice. 

 

Ravnajte odgovorno do sebe in drugih. Ne zadržujte se v zaprtih prostorih, ne rokujte se, upoštevajte minimalno varnostno razdaljo in poskrbite za samozaščito. 

 

O stanju na terenu in ukrepih me redno obvešča poveljnik Civilne zaščite občine Kobarid. Vas, spoštovane občanke in občani, pa bomo še naprej redno obveščali na občinski internetni strani in na socialnih omrežjih. 

 

Srečno!

 

Marko Matajurc

župan Občine Kobarid 

 

 

 

Oglejte si tudi