Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Kobarid se je pridružil Evropskemu tednu mobilnosti

Dan trajnostne mobilnosti v občini Kobarid letos poteka v organizaciji Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, ob podpori Občine Kobarid, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in Posoškega razvojnega centra. 

 

V sredo, 16. septembra so se osnovnošolci in njihovi učitelji v šolo sprehodili po Gregorčičevi ulici, ki je bila zaprta za ves promet. V nadaljevanju dneva so na različnih lokacijah po Kobaridu potekale športne in družabne igre, ki so bile letos, zaradi varnostnih ukrepov in priporočil, ki jih je prinesel COVID-19, namenjene le učenkam in učencem kobariške šole. Letošnjega dneva mobilnosti se bodo najbolje zapomnili šestošolci, ki so na ta dan opravljali kolesarski izpit in ga uspešno opravili. Kolesarske izkaznice jim je podelil župan Marko Matajurc in jim zaželel srečno vožnjo. Za uspešno izvedbo kolesarskega izpita so poskrbeli redarji in policisti ter učiteljice, ki so učence odlično pripravile na glavno vožnjo. 

 

Dan trajnostne mobilnosti in varnosti v prometu bo potekal tudi na podružničnih šolah, in sicer 17. septembra v Smasteh, 18. septembra v Drežnici in 21. septembra v Breginju.

 

Vabljeni k ogledu foto utrinkov, ki so nastali na ulicah Kobarida. 

Oglejte si tudi