Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Do januarja popolna zapora na cesti med Kobaridom in Bovcem

Zapora se bo začela 24. oktobra in bo predvidoma trajala do januarja. Obvoz bo izmenično enosmerno potekal po cesti nižje ob Soči, ki je za ta namen popolnoma obnovljena.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo nadaljuje z deli na projektu Rekonstrukcija ceste R1-203/1004 Žaga – Kobarid v dolžini 620 m.

Izvajalec je pričel s pripravljalnimi deli, zaradi katerih so možne občasne do 20 minutne popolne zapore ceste. Ta dela se bodo izvajala do 22. oktobra 2022 med 7.00 in 17.00.

Zaradi zahtevnosti gradnje bo potrebna popolna zapora odseka od 24. oktobra 2022 do predvidoma januarja 2023.

V tem času bodo urejeni obvozi:

  • za vsa vozila bo obvoz možen preko mejnih prehodov Predel, Učja in Robič;
  • za osebna vozila, manjše avtobuse in lažji tovorni promet pa bo pod posebnim režimom obvoz potekal po lokalni obvozni cesti od Industrijske cone Kobarid, Napoleonovega mostu mimo kampa Lazar do Trnovega ob Soči in obratno.

V času popolne zapore bodo predvidoma na 14 dni vmesne prekinitve, ki bodo služile prevoznosti težjih in večjih tovornih vozil preko gradbišča. Prva prekinitev bo med 7. in 9. novembrom 2022. Nadaljnje prekinitve bodo objavljene preko sredstev za javna obveščanja.

Prosimo za strpnost in razumevanje. 

Kolektor CPG d.o.o.

Javni potniški promet

Zaradi zapore bodo potrebne tudi prilagoditve linij javnega potniškega prometa. V družbi Nomago pojasnjujejo, da bo po obvozni cesti javni prevoz potekal z manjšimi vozili, zaradi daljših časov potovanj pa bodo potrebne manjše prilagoditve voznih redov, o katerih bodo potnike obvestili na avtobusnih postajah in njihovi spletni strani.

(vir: soca-valley.com)

Oglejte si tudi