Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
21°C
2°C
SOB.
23°C
3°C

Otroška predstava: Račka Olivija gre v svet

2432

Svet je darilo, pravzaprav je velik kup daril. Ko odpiramo enega za drugim, smo presenečeni, vznemirjeni, včasih navdušeni, pa razočarani in jezni ...

Tako kot mala račka Olivija, ki je tudi sama darilo. Kot vsakdo, ki pride na ta svet. Otroci jo spremljajo vse od jutra do večera, se veselijo njenih malih zmag, skupaj z njo se čudijo, navdušujejo, se jezijo ob neuspelih poskusih, ko spoznava svet in si nabira izkušnje. Namesto travnika iz kock, ribnika v lavorju, kupčka mivke za potičke, namesto žoge, ki sveti kot sonce, namesto škatle, v kateri lahko spimo, ali pa se z njo prevažamo naokrog, bi lahko bilo karkoli, saj je svet »ena velika reč«. A vse skupaj ima pravi smisel, če lahko vse naše pustolovščine delimo še s kom. Na primer z zeleno žabo. Predstava nastala po motivih Altana, znamenitega italijanskega avtorja stripov in risank za otroke. Kdo v Italiji ni zrasel ob njegovi lisasti psički Pimpi, dedku Armandu in mali rački Oliviji? On je predlagal , kje naj bi se igrali in koga bi tam lahko srečali. Iz njegovega dolgotetnega sodelovanja s CTA je ostala mala, stara, rumena lutka – igračka, ki je postala glavna junakinja naše predstave. Ostala je v naši igri kot poklon velikemu umetniku. (Jelena Sitar).

Predstava je primerna za vse otroke in bo izvedena na prireditvenem prostoru Kobarid. V primeru dežja bo predstava v Kulturnem domu Kobarid.

Všečkaj objavoOglejte si tudi