Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
15°C
5°C
ČE.
17°C
4°C

Gledališka komedija "Noro Kraljestvo" v izvedbi KUD Sovodenj "Neč Bat Teater"

3654
Organizator: TD Breginj
Deli
Noro Kraljestvo je avtorska predstava Neč Bat Teatra s Sovodnja, ki je bila premierno uprizorjena januarja letos. 

Neč Bat Teater je dramska sekcija KUD-a Sovodenj, ki je najbolj znana po tem, da uprizarja predstave, katerih avtorji so igralci sami. Njihov način dela je podoben Comedii del Arte, le da vse skupaj priredijo za svoje potrebe. Tako nastanejo predstave, ki so aktualne in s katerimi se gledalci lahko poistovetijo. Za njih je značilno da marsikateri karakter govori v narečju in tako tudi v predstavah kažejo na pestrost dialektov v kraju, kjer je sedež društva. Prav tako so njihove predstave znane po njim lastnem humorju, ki je mešanica, med situacijsko, verbalno in karakterno komiko.

Ker se s tovrstnim ustvarjanjem ukvarjajo že 11 let, sodijo tudi med boljše gledališke skupine na Gorenjskem, kjer je konkurenca v tej dejavnosti močna. Saj se letno na razpis za Linhartovo srečanje z Gorenjske prijavi do 40 gledaliških skupin. Kljub močni konkurenci pa je Neč Bat Teater že štirikrat prišel med najboljših 6 predstav na Gorenjskem.
Komedija Noro Kraljestvo je sicer nekoliko atipična predstav za Neč Bat Teater, saj sta kraj in čas dogajanja postavljen v domišljijsko kraljestvo nekje v srednjem veku. Lahko bi tudi rekli, da gre za pravljično komedijo za odrasle.

To kraljestvo ima vse akterje, ki jih kraljestvo potrebuje od kralja do čarovnice, barona, spaka, tujca, kraljice, princese, služabnikov,....
Med njimi se občinstvu razplete simpatična zgodba polna presenečenj.

umetniški vodja KUDa Sovodenj
Lenart Šifrar

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi