Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
9°C
-2°C
TOR.
10°C
-3°C

Filmski večer v Logjeh

1792
Organizator: Poslednji muzej sodobne umetnosti
Deli


Gost večera bo režiser in scenarist Amir Muratović, ki bo predstavil izbor svojih kratkih filmov.

Amir Muratović je kot scenarist in režiser ustvaril približno 80 dokumentarnih filmov Televizije Slovenija. Med zadnjimi so filmi Bila so Titova mesta, Leteti! in Kólo – Pesem za Matijo Jamo. Film Fabiani : Plečnik je prejel viktorja za najboljšo dokumentarno TV oddajo, Majoš pa vesno za dokumentarni film. V eksperimentalnih filmih raziskuje preplet animiranega in dokumentarnega; taki so filmi Utrinki iz snemajna, Portreta z ozadjem, Impresija velemesta in Prisluhni Londonu. V dokumentarni seriji Zapeljevanje pogleda, ki nastaja od leta 2007, je doslej predstavljenih že 50 slovenskih sodobnih likovnih umetnikov.

Vabljeni tudi na ogled prenovljene stalne zbirke Poslednjega muzeja sodobne umetnosti in na ogled razstave mladih umetnikov, ki so ustvarjali v Logjeh. Z razstavo se bodo predstavili Hana Uma Zagnajster, Klara Frančiška Kracina, Jaka Juhant in Maja Bojanić.

Poslednji muzej sodobne umetnosti je tokrat odprt od 12. julija do 1. avgusta 2017, med 17 in 20. uro.  Izven teh terminov bo muzej odprt, kadar bo odprt, oziroma po predhodnem dogovoru.
Kontakt: Damijan Kracina 041 550 121, kracina@gmail.com

Poslednji muzej sodobne umetnosti deluje od poletja 2015, kipar Damijan Kracina je v hiši svojih prednikov razstavil zbirko svojih kipov in drugih umetniških del. Stalna zbirka se dopolnjuje z novimi umetniškimi deli različnih avtorjev. Razstava je po zgledu "kabineta čudes" postavljena po celotni hiši, kot tudi v svinjaku, štali in garaži. Imamo muzejsko trgovino, prirejamo delavnice, razstave, filmske večere in glasbene dogodke.


Več informacij in zanimivosti lahko najdete na:

https://www.facebook.com/Poslednji-muzej-sodobne-umetnosti-1592022374150978/

http://www.kracina.com/poslednji_muzej_sodobne_umetnosti.html

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!