Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zapisnik 3 . redne seje Odbora za družbene dejavnosti

 

Štev. 011-2/2023-34

 

Z  A  P  I  S  N  I  K

 

 

3. redne seje odbora za družbene dejavnosti, ki je bila, dne 28.3.2023 ob 19. uri v sejni sobi Občine Kidričevo

 

 

Prisotni: člani odbora; Bogdan Potočnik, Iva Cizerl Ferčec, Branko Valentan, Peter Krajnc, Sara Rihtar;  občinska uprava; Zdenka Frank

 

Vabljeni: Miroslav Mihalič, direktor Lekarne Ptuj

 

 

Dnevni red

 

  1. Pregled in potrditev zapisnika 2. redne seje odbora
  2. Predlog za podaljšanje poslovnega časa Lekarne Kidričevo
  3. Delovna uspešnost ravnateljem in direktorjem JZ

a.       Osnovna šola Kidričevo

b.       Osnovna šola Cirkovce

c.       Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka Ptuj

d.       Zdravstveni dom Ptuj

  1. Javni razpis za organizacijo in sofinanciranje spremljajočih prireditev ob občinskem prazniku Občine Kidričevo v letu 2023
  2. Vrednotenje letnih programov humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev v letu 2023
  3. Poslovna poročila za leto 2022

a.       Osnovna šola Cirkovce

b.       Osnovna šola Kidričevo

c.       Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka Ptuj

d.       Glasbena šola Karola Pahor Ptuj

e.       Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

f.        Zdravstveni dom Ptuj

g.       Lekarne Ptuj

  1. Finančni načrt in program dela v letu 2023

a.       Osnovna šola Cirkovce

b.       Lekarne Ptuj

c.       Zdravstveni dom Ptuj

  1. Razno

 

Dnevni red je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 1

 

Na zapisnik 2. redne seje odbora za družbene dejavnosti ni bilo pripomb.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti potrjuje zapisnik 2. redne seje odbora.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad.  2

 

Gospod Bogdan Potočnik je povedal, da je na seji občinskega sveta bila podana pobuda za podaljšanje poslovnega časa Lekarne v Kidričevem, saj se ljudje primerjajo z drugimi sosednjimi občinami, ki ima poslovni čas lekarn tudi v popoldanskem času in usklajen z delom splošnih ambulant. Zato smo na sejo odbora povabili direktorja Lekarn Ptuj, gospoda Mihaliča.

 

Gospod Mihalič je povedal, da je pogledal, kako delajo splošne ambulante. Dve ambulanti delata v sredo popoldan, ena pa v torek. S kadrom, ki ga imajo lahko pokrijejo eno izmeno. Lekarna ne sme biti odprta, če ne more zagotoviti vsaj enega farmacevta. Sigurno bodo proučili in bodo podali predlog, kako se bi dal poslovni čas urediti tako, da bi bil čim bolj v zadovoljstvo uporabnikov, povedal pa je, da dveh izmen ne bodo mogli zagotoviti. Obstaja možnost,  da bi en dan delali popoldan, mogoče v sredo, ko popoldan delata dve ambulanti splošnega zdravnika, en dan pa bi delovni čas zamaknili. Na podlagi tega bi naredili analize.

 

Tudi lekarni je v interesu, da bi poslovala v času ko zdravniki delajo. Planirajo je in država obljublja, da bi se sprejeli novi standardi in normativi in s tem pričakujejo, da bodo imeli plačanih večje število farmacevtov. Lekarna izvaja javno službo 75 %, ostalo pa predstavlja tržna dejavnost. Z reorganizacijo se bodo poskušali malo prilagoditi. Lažja rešitev bi bila, če bi vsi zdravniki delali v sredo popoldan, potem bi lahko imeli poslovni čas popoldan ob sredah.

 

Gospod direktor je povedal, da bodo predlog proučili, in pripravili nov predlog poslovnega časa Lekarne v Kidričevem ter ga poslali občini. Tega lahko pričakujemo v roku meseca do dveh.

 

Ad. 3

 

Odbor za družbene dejavnosti je prejel predloge za podajo soglasja k delovni uspešnosti ravnateljev Osnovne šole Kidričevo, Osnovne šole Cirkovce, Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj in direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

 

Gospod Bogdan Potočnik je povedal, da iz ocene uspešnosti dela ravnateljev in direktorjev, katere so podali sveti zavodov, izhaja, da so vsi dosegli oceno 100 %, razen ene, ki je dosegla oceno 95 %, in so tako vsi upravičeni do delovne uspešnosti v višini 5 % mase plače ravnateljev oziroma direktorjev.

Sama občina kot taka, vpliva na višino delovne uspešnosti nima. Predlagal je, da se predlaga občinskemu svetu občine Kidričevo, da se soglasje poda vsem.

 

Člani odbora na predlog gospoda Potočnika niso imeli pripomb.

 

Gospod Potočnik je predlagal, da se poda soglasje k delovni uspešnosti ravnateljice Osnovne šole Kidričevo.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti predlaga občinskemu svetu Občine Kidričevo, da poda soglasje k izplačilu redne delovne uspešnosti ravnateljici JVIZ Osnovna šola Kidričevo za leto 2022.

 

Na podlagi ugotovljene delovne uspešnosti ravnateljice in sklepa Sveta zavoda Osnovne šole Kidričevo, je ravnateljica upravičena do delovne uspešnosti za leto 2022 v višini 5 % letne mase njene osnovne plače.

 

Sklep je bi soglasno sprejet.

 

Gospod Potonik je predlagal, da se poda soglasje k izplačilu delovne uspešnosti ravnateljici Osnovne šole Cirkovce.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti predlaga občinskemu svetu Občine Kidričevo, da poda soglasje k izplačilu redne delovne uspešnosti ravnateljici Osnovne šole Cirkovce za leto 2022.

 

Na podlagi ugotovljene delovne uspešnosti ravnateljice in sklepa Sveta zavoda Osnovne šole Cirkovce, je ravnateljica upravičena do delovne uspešnosti za leto 2022 v višini 5 % letne mase njene osnovne plače.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Gospod Potočnik je predlagal, da se poda soglasje k izplačilu delovne uspešnosti ravnateljici Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti predlaga občinskemu svetu Občine Kidričevo, da poda soglasje k izplačilu redne delovne uspešnosti ravnateljici Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj za leto 2022.

 

Na podlagi ugotovljene delovne uspešnosti ravnateljice in sklepa Sveta zavoda Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj, je ravnateljica upravičena do delovne uspešnosti za leto 2022 v višini 5 % letne mase njene osnovne plače.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Gospod Potočnik je predlagal, da se poda soglasje k izplačilu delovne uspešnosti direktorici Zdravstvenega doma Ptuj.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti predlaga občinskemu svetu Občine Kidričevo, da poda soglasje k izplačilu redne delovne uspešnosti direktorici Zdravstvene doma Ptuj, za leto 2022.

 

Na podlagi ugotovljene delovne uspešnosti sveta zavoda Zdravstvenega doma Ptuj, je direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, upravičena do delovne uspešnosti za leto 2022 v višini 5 % letne mase njene osnovne plače.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 4

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval predlog javnega razpisa za organizacijo in sofinanciranje spremljajočih prireditev ob občinskem prazniku Občine Kidričevo v letu 2023.

 

Na sam razpis odbor pripomb ni imeli. Dogovorili so se, izvajalci spremljajočih prireditev podajo prijavno najpozneje do 21.4.2023 do 12. ure, odpiranje prispelih prijav pa bo odbor opravil 24.4.2023.

 

V nadaljevanju so bili na seji prisotni 4 člani odbora, saj se je gospod Valentan upravičil in sejo zapustil.

 

Ad. 5

 

Odbor za družbene dejavnosti se je v uvodu seznanil, da je Društvo ledvičnih bolnikov Ptuj vloge ni dopolnilo.

 

Odbor za družbene dejavnosti se je seznanil, kateri izvajalci v letu 2022 niso izvedli programov s katerimi so uspeli na javnem razpisu. Ti za te programe v letu 2023 niso upravičeni do sofinanciranja.

 

Odbor za družbene dejavnosti je nato pričel z vrednotenjem letnih programov humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev v letu 2023 po merilih iz javnega razpisa.

 

Župnijska karitas Kidričevo za prijavljene programe prejme naslednje točke:

organizacija razdelitve prehranskih paketov                                                       20 točk

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Organizacija različnih programov (srečanje starejših)                                     30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                    200 točk

Društvo ima lastni prostor                                                                                          200 točk

Število članov                                                                                                                       5 točk.

 

Združenje multiple skleroze Slovenije – Ptujska podružnica, za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Predavanja za svoje člane                                                                                           10 točk

Izdaja glasila oz. biltena                                                                                               30 točk

Število članov                                                                                                                      5 točk.

 

Društvo upokojencev Kidričevo za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija različnih programov                                                                             60 točk

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Predavanja za svoje člane                                                                                           10 točk

Športne dejavnosti                                                                                                       15 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                 200 točk

Društvo ima lastni prostor                                                                                       200 točk              

Število članov                                                                                                                  50 točk.

 

Župnijska karitas Cirkovce za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija različnih programov                                                                             90 točk

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Predavanja za svoje člane                                                                                           20 točk

Organizacija razdeljevanje prehranskih paketov                                               20 točk

Strokovna ekskurzija                                                                                                    30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                 200 točk

Društvo ima lastni prostor                                                                                       200 točk              

Število članov                                                                                                                     5 točk.

 

KO RK Cirkovce za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija predavanj za širšo javnost                                                                60 točk

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Organizacija različnih programov                                                                            30 točk

Drobtinica                                                                                                                         10 točk

Strokovna ekskurzija                                                                                                    30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                 200 točk

Število članov                                                                                                                  50 točk.

 

Ars Vitae Ptuj za prijavljene programe prejme naslednje točke:

- število članov                                                                     5 točk

- mostovi                                                                           po razpisu

 

»Invalid« društvo gibalno oviranih in oseb z invalidnostjo Kidričevo za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija predavanj za svoje člane                                                                    10 točk

Organizacija različnih programov                                                                            30 točk

Športne dejavnosti (pikado, kolesarjenje, kegljanje                                         15 točk

Strokovna ekskurzija                                                                                                    30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                 200 točk

Število članov                                                                                                                  50 točk.

 

Društvo upokojencev Cirkovce za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Organizacija različnih programov (ročna dela)                                                   30 točk

Športne dejavnosti (keglanje in pikado)                                                                10 točk

Izdaja biltena                                                                                                                   30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                200 točk

Število članov                                                                                                                  50 točk.

 

Župnijska karitas Lovrenc na Dr. polju za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija različnih programov (srečanje starejših

In miklavževanje                                                                                                            60 točk

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                 200 točk

Društvo ima lastni prostor                                                                                       200 točk              

Število članov                                                                                                                     5 točk.

 

Društvo upokojencev Lovrenc na Dr. polju za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                 30 točk

Organizacija različnih programov (projekt starejši za starejše,

Spomladansko srečanje članov )                                                                              60 točk

Športne prireditve (kegljanje)                                                                                    5 točk

Strokovna ekskurzija                                                                                                    30 točk

Društvo ima sedež v Občini Kidričevo                                                                    200 točk

Društvo ima lastni prostor                                                                                          200 točk

Število članov                                                                                                                  50 točk.

 

Medobčinsko društvo invalidov Ptuj za prijavljene programe prejme naslednje točke:

Organizacija razdeljevanja prehranskih paketov                                               20 točk

Organizacija različnih programov                                                                            30 točk

Pohod po občini Kidričevo                                                                                            5 točk

Strokovna ekskurzija                                                                                                    30 točk

Izdaja glasila oz. biltena                                                                                               30 točk

Število članov                                                                                                                  10 točk.

 

Inštitut Vir- socialne rehabilitacija za razvoj, zavod, Vrunčeva 9, Celje odbor ugotavlja, da prijavitelj ne izpolnjuje pogojev iz javnega razpisa.

V javnem razpisu za sofinanciranje letnih programov humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev za leto 2023  je zapisano,  da imajo pravico do sofinanciranja na podlagi tega razpisa:

 

-        humanitarne, invalidske in zdravstvene organizacije in društva, ki imajo sedež v občini Kidričevo ali so organizirane za več občin in imajo sedež izven občine Kidričevo, katerih progami in/ali projekti se izvajajo na območju Občine Kidričevo in so vanje vključeni prebivalci s stalnim prebivališčem v Občini Kidričevo;

-        imajo materialne, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev programov;

-        dejavnost opravljajo kot prostovoljno in neprofitno dejavnost;

-        imajo urejeno evidenco o članstvu in plačano članarino;

-        posredujejo izjavo, da v organih upravljanja ne sodelujejo svetniki in njihovi ožji družinski člani.

 

Izvajalci, ki na območju občine Kidričevo ne bodo izvajali nobenega programa, niso upravičeni do sofinanciranja v letu 2023.

 

Iz prijave prijavitelja izhaja, da le ta v letu 2023 ne bo izvajal nobenega programa na območju občine Kidričevo in torej ne izpolnjuje enega izmed pogojev za sofinanciranje programov.

 

Glede na zbrane točke vseh prijaviteljev in razpisanih sredstev odbor ugotavlja, da znaša vrednost točke 2,266 eur.

 

Glede na vrednost točke in prejeto število točk odbor za družbene dejavnosti sprejme

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti predlaga, da se posameznemu prijavitelju sofinancirajo programi humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev v letu 2023:

 

Župnijski karitas Kidričevo, Njiverce, Njiverce – vas 32, 2325 Kidričevo, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 1.099,01 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   917,73 eur

Organizacija razdelitve prehranskih paketov                                                          45,32 eur

Obiski ob različnih dogodkih                                                                                          67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                                 67,98 eur.

 

Združenju multiple skleroze Slovenije – Ptujski podružnici, Maroltova 14, 1000 Ljubljana, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 169,95 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                 11,33 eur

Predavanja za svoje člane                                                                                           22,66 eur

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                   67,98 eur

Izdaja glasila oziroma biltena                                                                                      67,98 eur

 

Društvu upokojencev Kidričevo, , Njiverce, Cesta v Njiverce 1, 2325 Kidričevo, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 1.280,29 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   1.019,70 eur

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                     67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                               135,96 eur

Predavanja za svoje člane                                                                                                22,66 eur

Športne dejavnosti                                                                                                            33,99 eur

 

Župnijski karitas Cirkovce, Cirkovce 55, 2326 Cirkovce, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 1.348,27 eur, in sicer za naslednje programe;

 

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   917,73 eur

Organizacija razdeljevanje prehranskih paketov                                                   45,32 eur

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                     67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                               203,94 eur

Predavanja za svoje člane                                                                                                45,32 eur

Strokovna ekskurzija                                                                                                         67,98 eur

 

Krajevni organizaciji Rdečega križa Cirkovce, Cirkovce 76, 2326 Cirkovce, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 929,06 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   566,50 eur

Organizacija predavanj za širšo javnost                                                                  135,96 eur

Obiski ob različnih dogodkih                                                                                          67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                                 67,98 eur

Drobtinica                                                                                                                              22,66 eur

Strokovna ekskurzija                                                                                                         67,98 eur

Ars Vitae – društvu za razvoj in izvajanje programov pomoči Ptuj, Trstenjakova ul. 5/a, 2250 Ptuj, se  za sofinanciranje programov v letu 2021 dodelijo sredstva v višini 1.281,33 EUR, in sicer za naslednje programe;

 

- mostovi                                                                                                           1.270,00  eur

- delovanje društva                                                                                             11,33 eur    

 

Vloga Ars Vitae – društva za razvoj in izvajanje programov pomoči Ptuj, Trstenjakova ul. 5/a, 2250 Ptuj za program kapljica se z a v r n e, saj se program ne izvaja na območju Občine Kidričevo.

 

«Invalid« društvo gibalno oviranih in oseb z invalidnostjo, Kidričevo, Kajuhova ul. 4, 2325 Kidričevo, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 759,11 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   566,50 eur

Organizacija predavanj za svoje člane                                                                        22,66 eur

Organizacija različnih programov                                                                                 67,98 eur

Športne dejavnosti                                                                                                           33,99 eur

Strokovna ekskurzija                                                                                                         67,98 eur

 

Društvu upokojencev Cirkovce, Cirkovce 2/b, 2326 Cirkovce, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 793,10 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   566,50 eur

Obiski ob različnih dogodkih                                                                                          67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                                 67,98 eur

Športne in kulturne prireditve                                                                                       22,66 eur

Izdaja biltena                                                                                                                        67,98 eur

 

Župnijski kritas Lovrenc na Dr. polju, Lovrenc na Dr. polju 1, 2324 Lovrenc na Dr. polju, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 1.121,67 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                   917,73 eur

Obiski ob različnih priložnostih                                                                                     67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                               135,96 eur

 

Društvu upokojencev Lovrenc na Dr. polju, Lovrenc na Dr. polju 9, 2324 Lovrenc na Dr. polju, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 1.302,95 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                 1.019,70 eur

Obiski ob različnih dogodkih                                                                                          67,98 eur

Organizacija različnih programov                                                                               135,96 eur

Športne prireditve                                                                                                              11,33 eur

Strokovna ekskurzija                                                                                                         67,98 eur.

 

Medobčinskemu društvu invalidov Ptuj, Ptuj, Potrčeva cesta 15, 2250 Ptuj, se za sofinanciranje programov v letu 2023 dodelijo sredstva v višini 283,25 eur, in sicer za naslednje programe;

Delovanje društva in materialni stroški                                                                 22,66 eur

Organizacija razdeljevanje prehranskih paketov                                               45,32 eur

Organizacija različnih programov                                                                              67,98 eur

Pohod po občini Kidričevo                                                                                            11,33 eur

Strokovna ekskurzija                                                                                                      67,98 eur

Izdaja glasila oziroma biltena                                                                                      67,98 eur.

 

Vloga INŠTITUTA VIR – socialna rehabilitacija in razvoj, zavod, Vrunčeva 9, 3000 Celje , za sofinanciranje programov humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev v letu 2023, se  z a v r n e.

 

Vloga Društva ledvičnih bolnikov Ptuj, za sofinanciranje programov humanitarnih, invalidskih in zdravstvenih organizacij in društev v letu 2023, se  z a v r n e.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 6

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval Letno poročilo Osnovne šole Cirkovce za leto 2022.

 

Pri pregledu letnega poročila Osnovne šole Cirkovce so bile ugotovljene številne nepravilnosti, razhajanja podatkov med različnimi tabelami, nepravilno prikazani podatki, ki se ne ujemajo predvsem s finančnimi transferi ustanovitelja in šole.

 

Na 9. strani letnega poročila, Osnovna šola Cirkovce navaja, da je s strani občine ustanoviteljice – šola prejela 51.687 eur, na strani 49 pa prikazuje znesek 58.171 eur. Iz podatkov občine Kidričevo, ki izvirajo iz zahtevkov Osnovne šole je le ta za šolo v letu 2022 nakazala sredstva v višini 56.092,43 eur. O nepravilnosti prikazanih podatkov je bila obveščena ravnateljica Osnovne šole Cirkovce, ki zatrjuje, da so podatki prikazani pravilno, saj gre za prikaz podatkov po denarnem toku.

Osnovna šola Cirkovce naj pojasni prikazovanja različnih finančnih podatkov v različnih tabelah, ki se med seboj razlikujejo.

 

Osnovna šola Cirkovce navja na strani 9, prihodek občin (Kidričevo in druge)- vrtec, skupaj 277.495 eur. Na 52 strni pa navaja, da je prejela s strani ustanoviteljice 276.684 eur in s strani drugih občin 11.764 eur. Pri tem navaja, da so finančni podatki po denarnem toku.

 

Osnovna šola naj pojasni zakaj se finančni podatki razlikujejo.

 

Stran 30. Tržna dejavnost. Navajate, da v okviru tržne dejavnosti ponujate malico za zaposlene, ter kosila za zaposlene in zunanje odjemalce. Zunanji odjemalci so: 2 redna odjemalca in občasno skupine učiteljev, ki imajo na naši šoli celodnevne seminarje, občasna kosila ali malice za otroke, ki imajo v okviru društev celodnevne počitniške aktivnosti v športni dvorani.

 

V tabeli navajate ceno malice in kosila za zunanje odjemalce. Odbor ugotavlja, da se število obrokov letno ne ujema z obrazložitvijo. V obrazložitvi navajate, da imate redno 2 zunanja odjemalca in ob predpostavki, da ima mesec 20 delovnih dni, in da imata obrok 12 mesecev, je že to 480 obrokov za ta 2 zunanja odjemalca. Šola naj pravilno razkrije število obrokov, saj zanje mora vedeti, glede na to, da je morala odjemalcem izstaviti račune. Prav tako pri ceni obrokov ne navajate, kako ste izračunali ceno obroka. Iz sistemizacije delovnih mest, katero je v potrditev poslala Osnovne šola Cirkovce 4.5.2022 in jo je potrdil tudi občinski svet izhaja, da sta v Osnovni šoli Cirkovce zaposleni za tržno dejavnost kuhar IV.  0,60 delovnega mesta in pomočnik v kuhinji – tržna dejavnosti II. 0,90 delovnega mesta. Glede na število obrokov, ki jih prikazujete, s ceno ne pokrivate niti stroškov dela zaposlenih, kaj šele stroškov, ki jih opisujete v obrazložitvi in stroškov živil. Se strošek tržne dejavnosti pokriva iz stroškov javne prehrane?

 

Osnovna šola Cirkovce naj v letnem poročilu prikaže, kateri stroški so bili zajeti pri izračunu tržne cene za zunanje odjemalce ter pravilno število obrokov in posledično dejanske prihodke in odhodek iz tega naslova.

 

Stran 32. Osnovna šola v letnem poročilu vsako leto navaja velikost prostora za otroke predšolske vzgoje. V občini se tega problema zavedamo. Vendar je pri tem potrebno povedali, da se skupaj z ravnateljico odločamo, da bomo imeli v Osnovi šoli 5 oddelkov, z namenom, da zagotovimo potrebam staršev po varstvu predšolskih otrok. Šola bi lahko tudi predlagala, da se en oddelek zapre in s tem zagotovimo večje površine na otroke.

 

Stran 34. tabela št. 2, število obrokov povprečje za šolsko leto: v tej tabeli prikazujete povprečje števila obrokov za šolsko leto.

 

Pa se ustavimo pri tržni dejavnosti. Navajate, da je število obrokov povprečno 30 na mesec. Ta podatek nikakor ni pravilen, glede na navedbe iz 30 strani in naših ugotovitev.

 

Stran 52. Osnovna šola naj razkrije, za koliko so se povišali stroški storitev zaradi opravljanja dela računovodskega servisa v nominalnem znesku in ne v %, saj to ne pomeni nič, ter za koliko so se znižali stroški dela v nominalnem znesku zaradi porodniškega dopusta.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti ne daje soglasje k letnemu poročilu Osnovne šole Cirkovce za leto 2022 in od šole zahteva, da se le ta pripravi zakonito z resničnimi podatki in dejstvi.

 

Letno poročilo mora ponovno obravnavati Svet zavoda Osnovne šole Cirkovce, saj so nepravilnosti takšne narave, ki zahtevajo ponovno obravnavo na najvišje organu šole.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval poslovno poročilo Osnovne šole Kidričevo za leto 2022. Odbor ugotavlja, da je poslovno poročilo pripravljeno vzorno, vse postavke so tudi podrobno obrazložene. Odbor na poslovno poročilo ni imel pripomb.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  poslovnemu poročilu  Osnovne šole Kidričevo za leto 2022.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval poslovno poročilo Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj za leto 2022.

 

Odbor za družbene dejavnosti pripomb na poslovno poročilo ni imel.

 

Gospod Bogdan Potočnik je opozoril, da Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka Ptuj predlaga še izdajo soglasja, da se presežek prihodkov nad odhodki v višini 5.076,24 eur porabi za nabavo osnovnih sredstev na šoli. Predlagal je, da se soglasje poda, šola pa naj soustanovitelja  seznani, katera osnovna sredstva so bila nabavljena iz presežka.

 

Člani odbora so s predlogom soglašali.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  poslovnemu poročilu  Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj za leto 2022 s priporočimo, da se v bodoče prikaže finančni načrt/realizacija finančnega načrta.

 

Odbor za družbene dejavnosti dajo soglasje, da se presežek prihodkov na odhodki v višini 5.076,24 eur nameri za nabavo osnovnih sredstev.

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka Ptuj mora poročati o vrsti nabave osnovnih sredstev iz tega presežka sredstev.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval letno poročilo Glasbene šole Karol Pahor Ptuj za leto 2022.

 

Na podalo poročilo odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  letnemu poročilu  Glasbene šole Karol Pahor Ptuj za leto 2022. 

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval letno poročilo Knjižnica Ivana Potrča Ptuj za leto 2022.

 

Odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb na letno poročilo.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  letnemu poročilu  Knjižnica Ivana Potrča Ptuj za leto 2022. 

                              

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval letno poročilo JZ Zdravstveni dom Ptuj za leto 2022.

 

Odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb na podano letno poročilo.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  letnemu poročilu Zdravstvenega doma Ptuj za leto 2022. 

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval Letno poročilo Lekarn Ptuj za leto 2022.

 

Odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb na letno poročilo.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  letnemu poročilu  Lekarn Ptuj za leto 2022. 

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 7

 

Gospa Iva Cizerl Ferčec se je upravičila, da mora oditi predčasno s seje, saj mora v službo. Je pa pripravila ugotovitve glede Finančnega načrta Osnovne šole Cirkovce za leto 2023.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval program dela, finančni načrt in kadrovski načrt Osnovne šole Cirkovce za leto 2023.

 

Odbor za družbene dejavnosti ugotavlja, da je šola pri pripravi finančnega načrta upoštevala končna izhodišča v finančnem delu.

 

Odbor za družbene dejavnosti pa ugotavlja druge nepravilnosti, ki jih je v samem dokumentu potrebno odpraviti in obrazložiti.

 

Ugotavljamo, da v finančnem načrtu niso razkriti izračunu za tržno dejavnost (prodaje malic in kosil). Iz letnega poročila za leto 2022 izhaja, da je svet zavoda sprejel cene kosil in malic 1.9.2022. Navajate, da znaša malica za odrasle 2,20 eur in kosila 4,40 eur. V finančnem načrtu za leto 2023 ceno brez kakršnega koli izračuna vseh stroškov, ki morajo biti zajeti v izračunu tržne dejavnosti, priprave malic in kosil (strošek dela, materialni stroški in strošek živil) znižujete na 4,30 eur, ob dejstvu, da so se povišali stroški dela, dvig minimalne plače, regres za prehrano, prevoz na delo, regres za letni dopust, da so se povišali materialni stroški, električna energija, plin, voda, odvoz odpadkov, ter da so se povišali stroški živil. Prav tako ne navajate, kdo je novo ceno potrdil. Samo dejstvo, da ste v letu 2022 iz tega naslova prikazali presežek prihodkov za 350 EUR ne more biti razlog za znižanje cene ob dejstvu, da so se vsi ostali stroški povišali in narejeni novi izračuni.

 

Tukaj zahtevamo natančne izračun cene malic in kosil za trg. 

 

V nadaljevanju vodstvo Osnovne šole Cirkovce poziva Svet zavoda, da sprejme sklep, da se občini ustanoviteljici redno mesečno dostavljajo zahtevki za plačilo razlike, ki izvirajo iz naslova prenizko potrjene ekonomske cene v višini 9.752 eur. Gre za nezakonit predlog sklepa, ki ne temelji na nobeni zakonski podlagi. Vodstvo Osnovne šole Cirkovce nagovarja Svet zavoda, da le ta sprejme sklep, s katerim šola želi nezakonito poseže v proračun občine. Vsak predlog sklepa, ki ga vodstvo šole predlaga svetu zavoda mora temeljiti na zakonskih podlagah in ne na užaljenosti. Kot je že bilo pojasnjeno svetu zavoda Osnovne šole Cirkovce, v odgovoru na dopis z dne 13.3.2023, da vse dokler ne prejmemo predloga cen, ki bo pripravljen v skladu z veljavno zakonodajo in opremljen  z  utemeljitvami, cena ostaja, kot jo je sprejel občinski svet.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti ne daje soglasje k finančnemu načrtu, programu dela in kadrovskemu načrtu Osnovne šole Cirkovce za leto 2023.

 

Od Osnovne šole Cirkovce zahtevamo, da v roku 20 dni odpravi vse nezakonitosti v dokumentih, ter podrobno obrazloži izračun tržne dejavnosti (prodaja kosil in malic).

 

Finančni načrt, program dela in kadrovski načrt mora ponovno obravnavati svet zavoda, saj je iz dokumentov potrebno odpraviti pozive k sprejemu sklepov, ki nimajo pravne podlage.

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval program dela in finančni načrt Lekarn Ptuj za leto 2023.

 

Odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb na predlog programa dela in finančnega načrta.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  programu dela in finančnemu načrtu Lekarn Ptuj za leto 2023. 

               

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval program dela in finančni načrt JZ Zdravstveni dom Ptuj za leto 2023.

 

Odbor za družbene dejavnosti ni imel pripomb na program dela in finančni načrt Zdravstvenega doma Ptuj.

 

SKLEP: Odbor za družbene dejavnosti daje soglasje k  programu dela in finančnemu načrtu Zdravstvenega doma Ptuj za leto 2023. 

 

Sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 8

 

Gospod Bogdan Potočnik je predlagal, da se na naslednjo sejo odbora za družbene dejavnosti povabijo predstavniki sveta zavoda v šolah, da jih seznanimo z njihovimi pristojnostmi.

 

Prav tako je bil podan predlog, da se preveri, ali je lahko predsednica nadzornega odbora občine Kidričevo člani sveta zavoda.

 

Gospa Sara Rihtar je predlagal, da se pri Vrtcu v Cirkovce pogleda betonska ograja, ki je na nekaterih mestih razpokana in predstavlja nevarnost, da se poruši.

 

 

Seja je bila zaključena ob 21,35 uri.

 

 

Zdenka Frank;                                                                                                  Bogdan Potočnik;

 

zapisnik sestavila                                                                                            predsednik

                                                                                                                              odbora za družbene dejavnosti

 

Oglejte si tudi