Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Že šmarnice bele cveto …

Mesec maj, Marijin mesec, mesec šmarnic.

Tudi letošnje leto je v naši župniji Svete družine v Zvezdni dolini zelo živahno. Otroci in odrasli se zbiramo vsak večer k prebiranju šmarnic, da bi našo nebeško Gospo čimbolj spoznali in jo posnemali. Letošnje leto beremo šmarnice z naslovom PRIPOVEDI O MARIJI, ki jih pripovedujejo starši, sosedje … in jih je napisal Lojze Kozar mlajši.

Vsak večer od ponedeljka do sobote se zbiramo za župniščem, kjer otroci pripravijo in okrasijo Marijin oltar. Nato posedemo na parobke in skupaj pojemo, prisluhnemo pripovedim, ki jih berejo veroučenci sami, in nato molijo litanije, starejši pa odgovarjamo. Šmarnice prebiramo tudi ob petkih pri kapeli v Strnišču, ob sobotah pri kapeli v Njivercah ter ob nedeljah pri otroški sveti maši.

Bogu hvala, zbira se lepo število otrok in kar nekaj mamic in očkov ter starejših vernikov.

Posebno doživetje za otroke so šmarnice pri kapelici v Strnišču in pri kapelici v Njivercah. Takrat se namreč s kolesi odpravimo izpred župnišča do kapelic. Letošnje leto smo imeli še posebno spremstvo z avtomobili – našega župnika gospoda Antona Pačnika in gospoda ter gospo Kostanjevec Ribičič.

Po končanih šmarnicah pa se je prilegel še posladek, za katerega so vsakokrat poskrbeli spremljevalci.

Oglejte si tudi