Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
18°C
8°C
PON.
23°C
11°C
1916

V KIDRIČEVEM SE PONOVNO ZBIRAMO OB OLTARJU

Sveti Florjan je bil za nas vernike vse od razglasitve pandemije zaradi COVID-19, ne samo zavetnik pred požarom in povodnomi, ki ga še posebej častijo gasilci, je dan, ko se je zopet potrdila obljuba Vstalega, da je »z nami vse dni do konca sveta« (Mt 28, 20). 

Na ta dan se je izpolnila naša želja, da lahko zopet gremo k mašam, da se lahko zopet kot družina zbiramo ob oltarju.

Cerkev Svete Družine v Kidričevem je tako ponovno odprla svoja vrata za vse, ki se želijo udeležiti svetih maš. Cerkev je nekoliko preurejena – klopi in stoli so razmaknjeni, kot nam to naročajo Slovenski škofje in Slovenska vlada. Cerkev po vsaki maši razkužimo in prezračimo.

Seveda moramo tudi verniki ob vstopu v cerkev upoštevati navodila: obvezno nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok ob vstopu in ob odhodu iz cerkve in medsebojna razdalja vsaj 1,5 m, kar ne velja za člane  družine, ki živijo v istem gospodinjstvu. Zaščitno masko smemo odmakniti le ob zaužitju svete hostije, nato si jo ponovno namestimo. 

Čas v katerem živimo nam prinaša lepe in manj lepe trenutke, prinaša nam preizkušnje in radosti, zato ostanimo zvesti Njemu, ki je »z nami vse dni do konca sveta« in se še naprej obračajmo nanj v vseh situacijah in se radi zbirajmo v našem skupnem domu.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi