Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

»Pridi, Gospod Jezus«

Adventni čas je čas pričakovanja Jezusovega prihoda. Človeku postane kar toplo pri srcu, ko opazuje te naše mlade, ki so s takšno zavzetostjo sodelovali pri pripravah na naš najlepši krščanski praznik.

Pri vsaki nedeljski sveti maši so veroučenci prižigali sveče na adventnem vencu in recitirali: »Jezus in Marija čakata na nas …« Po mašah so izrezovali in krasili okraske za smreko, pri verouku smo posejali pšenico in izdelali ovčke. Že od daleč je bilo videti, da pričakujemo nekaj velikega. Ker smo želeli Jezuščka sprejeti v svoja srca, smo opravili tudi spoved.

Zoja Ivančič, veroučenka 2. razreda je o pripravah na božič zapisala:

»Vsako adventno nedeljo smo po otroški maši izdelovali okraske za našo smreko. Izrezali smo razne oblike, jih premazali z lepilom in po njih posipali bleščice. Tako so nastali čudoviti okraski, ki smo jih zadnjo nedeljo pred božičem obesili na smreko. Bilo je zelo lepo.«

Čudovito je bilo videti, kako so otroci obešali svoje umetnine. Dodali so še pisane bonbone in smrečica je bila kmalu lepo okrašena. Tako smo se skupaj lepo pripravili na praznovanje Jezusovega rojstva.

Popoldan na božični dan pa je bilo v cerkvi zopet zelo živahno. Otroci so imeli svojo mašo, pri kateri so v jaslice prinesli pšenico, ki so jo posejali pri verouku, ovčke in šparovčke, v katerih so ves adventni čas zbirali denar za revne otroke. Sledila je maša z blagoslovom otrok, pri kateri je gospod župnik nad vsakim otrokom posebej molil in ga izročil v božje varstvo.

Hvala gospodu župniku, da so družine in predvsem otroci začutili Njegov blagoslov. Zahvala tudi Danilu Jezi, ki je veroučence spremljal na kitari ter našemu veroučencu 4. razreda, Jakobu Šuleku, ki nam je s svojo harmoniko zaigral pesmi Sveta noč in Veruj v Boga. Jakob nam namreč občasno popestri otroške maše in zaigra na harmoniko, za kar se mu lepo zahvaljujemo.


Katehistinja Cvetka

Oglejte si tudi