Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
17°C
12°C
JUTRI
18°C
8°C
925

ORATORIJ - CIRKOVCE ( 1.- 6. JULIJ 2019)

Že devetič se je zaključil še en uspešno izveden oratorij v Cirkovcah. 92 otrok in preko 30 animatorjev se nas je pet dni družilo, igralo, molilo in zabavalo, ob tem pa veliko naučilo skozi zgodbo Petra Klepca.
Animatorji smo se vsako jutro zbrali že ob sedmih, najprej  k jutranji molitvi v cerkvi ter se pripravili na dan, ki je sledil. Počasi so začeli prihajati tudi otroci, s katerimi smo ob devetih začeli dnevni program. Najprej smo dvignili oratorijsko zastavo in zapeli letošnjo himno z naslovom  „Imaš moč“. Nato smo se skupaj odpravili v cerkev k molitvi in prošnji za Božje varstvo in blagoslov pri delu, nato pa si v zimski kapeli ogledali zgodbo, ki je določena za vsak dan posebej.  Po zgodbi, smo razdeljeni v skupine po starosti  (kateheze), v katerih smo se pogovarjali o vrednotah, ki nam jih je zgodba o Petru Klepcu pokazala za vsak dan posebej.  Po končanih katehezah so sledile delavnice in za njimi kosilo. V začetku popoldneva je na vrsti Velika igra. V tej Veliki igri, je v Cirkovcah  potekala prava otroška olimpijada. Na različnih postajah so se otroci pomerili v igrah, ter s tem zbirali točke, ki so jim prinašale določeno število vodnih balonov. Po končanem prvem delu olimpijade je sledila še malica, spust zastave in odhod domov.
        Drugi dan oratorija je bil podoben prvemu, le, da je bila tema dneva drugačna.  Po zgodbi in katehezah so bile različne delavnice, kjer so otroci pokazali svoje sposobnosti. Ta dan smo po kosilu dobili tudi sladico, saj so v kuharski delavnici naredili panna cotto za vse udeležence oratorija. Po kratkem premoru po kosilu,  je bil čas za drugi dan olimpijade. Z opravljanjem nalog so se točke prištevale ponedeljkovim.
        Tretjega dne, po delovnem dopoldnevu, so se otroci popoldanskega oratorija, že pošteno veselili. Bile so na vrsti vodne igre. Po končanih igrah,  je sledil še vrhunec dneva, boj med otroki in animatorji. Otrokom smo razdelili vodne balone, da se preiskusimo, kdo bo v tem boju močnejši: 92 otrok proti 3o animatorjem.  Animatorji smo se morali pošteno potruditi, proti številčno močnejšim otrokom.  Ni bilo pravega zmagovalca, bili smo pa čisto mokri in polno dvorišče strganih balonov. Kar smo nasmetili, smo s kupnimi močmi tudi počistili.  
        Četrtkov dan pa je za nas bil nekaj posebnega, bili smo na izletu. Z dvema avtobusoma smo se odpeljali v Rogaško Slatino, kjer smo si ogledali glavne značilnosti zdraviliškega mesta in  Steklarno.  Od tam smo se odpeljali do Kostrivnice, župnijske cerkve, kjer je naš gospod župnik prejel sveti krst, obhajilo in birmo. Sledil je obisk njegovih dveh bratov in nečakov, kjer so nas lepo pogostili. V lepem popoldnevu,  smo se peš odpravili v „gorco“ iskat sladoled. Utrujeni, a zelo dobro razpoloženi, smo se proti večeru pripeljali v Cirkovce.  Po večerji v Cirkovcah je sledil zabavni večer z naslovom, „Oratorij ima talent“. Vsaka skupina (bilo jih je 12), si je pripravila točke (pevske, igralske, pantonima in druge), s katerimi so poskušali navdušiti žirijo. Po uri in pol zanimive predstave, so prvi trije zmagovalci prejeli simbolične nagrade. Utrujeni od napornega dneva smo se počasi odpravili spat. Pa ne domov, ampak smo to noč prespali v župnišču. Ni nam bilo toliko do počitka in spanja, ampak, da smo bili skupaj, se smejali in pogovarjali.

         Peti dan, po težkem bujenju, smo se šele po zajtrku dokončno prebudili. Po običajnem dopoldanskem urniku, smo se po skupinah (katehezah), pripravljali na zaključno sv. mašo.

V delavnicah smo dokončali svoje izdelke in opravili vsak svoje dopoldanske obveznosti.  Po kosilu, kot Veliko igro pa smo imeli escape room, kjer so otroci iz „sob“ z reševanjem nalog poskušali pobegniti. Sledila je zaključna sveta maša, pri kateri so bili prisotni vsi udeleženci oratorija,  starši otrok  ter dedki in babice. Za tem pa še pogostitev in slovo z obljubo, „Nasvidenje, naslednje leto“.   (Katja Kolednik, animatorka)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi