Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
9°C
NED.
21°C
11°C
Oceni objavo

Vabilo na dogodek "Tradicionalni dnevi" projekta Modrost plemeniti mladost

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

v projektu Modrost plemeniti mladost pričenjamo z izvedbo "Tradicionalnih dni". Prvi takšen dogodek se bo odvil v vaši občini v nedeljo, 15. maja 2022, v prostorih , ob 10.00 uri v prostorih Konjeniškega parka Starošince – Zavod Nazaj na konja, v Starošincah 37b, Cirkovce.

Namen projekta je opolnomočenje kmetovalcev in potencialnih prevzemnikov kmetij, predvsem mladih, da bi omogočili ohranjanje in ustvarjanje novih delovnih mest na podeželju, krepili zanimanje za ohranjanje kmetijske dejavnosti, nudili večjo podjetniško iniciativo in boljši izkoristek že obstoječih potencialov. "Tradicionalne dneve" bomo partnerji in člani društev organizirali v vseh 8-ih občinah LAS Bogastvo podeželja v obliki kreativnih in zabavnih delavnic, na katerih vam bomo predstavili različne dobrine s področja snovne in nesnovne kulturne dediščine, lokalne obrti, pridelkov, turističnih spominkov,…

Naš namen je, da tradicionalni dnevi postanejo resnično tradicionalni in svoj repertoar ter prepoznavnost nadgrajujejo in širijo.

Na dogodku se bomo s svojimi dejavnostmi predstavili Vzrejno turistična kmetija Goljevšček Starošince, Turistično društvo Destrnik,  Turistično etnografsko društvo Lukari iz Dornave, Turistična kmetija Toplak Juršinci, Etnografsko društvo Korant Markovci, Društvo gospodinj Trnovska Vas, Zabavna kmetija Murko Zg. Hajdina in Ljudska univerza Ptuj.

Vabimo vas, da se nam pridružite in preživite sproščeno, zabavno in poučno nedeljo. Projektni partner ARBADAKARBA - Trgovina z baloni in programom za zabavo Ptuj pa bo poskrbel za razvedrilo mladih vseh starosti. 

 

Veselimo se snidenja z vami.

 

Projektni konzorcij: Ljudska univerza Ptuj, Zabavna kmetija Murko Zgornja Hajdina, ARBADAKARBA - Trgovina z baloni in programom za zabavo Ptuj, Društvo gospodinj Trnovska vas

Oglejte si tudi