Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Twirling klub Sašo Slov. Bistrica evropski klubski prvak E.F.B.T.

Veliko učenk OŠ Cirkovce trenira twirling v Twirling klubu Sašo Slovenska Bistrica. Eva, Leja, Asja in Sanja so letošnje počitnice pričele delovno, a izkupiček je bil fantastičen.

Od 29. junija do 1. julija je na Irskem v Dublinu potekal Evropski klubski pokal E.F.B.T. v twirlingu, katerega se je udeležil tudi Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica. Težko je opisati z besedami, pa vendarle se je omenjeno tekmovanje končalo z nepričakovanim izkupičkom kolajn in ne nazadnje z zgodovinskim uspehom twirling športa v Slovenski Bistrici, saj je v twirling zvezi E.F.B.T. klub postal evropski klubski prvak. Domov je prinesel 3 zlate, 3 srebrne in 1 bronasto medaljo, kar je tudi svojevrsten rekord za klub na kateremkoli mednarodnem tekmovanju. Še posebej vzpodbudna in vesela novica ob omenjenem dosežku pa je, da je velik del tega rezultata klubu priborila prav mlajša generacija tekmovalk iz OŠ Cirkovce.

Klub so na omenjenem tekmovanju zastopale: Iva Bračič, Nežka Červan, Eva Mlaker Sambolec, Leja Gorjup, Asja Lamberger Al Khatib, Sanja Kmetec, Živa Srše, Neža Platovnjak, Ajda Platovnjak, Nika Vetrih in Maruša Ledinek. Posebej je treba izpostaviti, da je ena izmed najmlajših udeleženk tega tekmovanja, Eva Mlaker Sambolec, osvojila 3 zlate ter eno srebrno medaljo.

Ob tej priložnosti iskrena zahvala staršem, trenerjem, občini Slovenska Bistrica, Zavodu za šport Slovenska Bistrica, Športni zvezi Slovenska Bistrica, KS Pohorskega odreda Slovenska Bistrica ter vsem ostalim podpornikom kluba za to fantastično sezono.

Oglejte si tudi