Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

TMK5E na parketu svetovnega twirlinga

Med 4. in 8. avgustom 2019 je v francoskem Limogesu potekal Svetovni pokal v twirlingu. Na tekmovanju je sodelovalo 1226 twirlerjev in twirleric iz devetnajstih držav, in sicer iz Združenih držav Amerike, Kanade, Avstralije, Japonske, Rusije, Madžarske, Češke, Hrvaške, Slovenije, Norveške, Švedske, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Francije, Italije, Švice, Španije in Velike Britanije.


Slovensko reprezentanco je sestavljalo osemindvajset tekmovalk in tekmovalec, med njimi pa je bilo devet članic Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, in sicer Urška Pelko, Iza Ritonja, Hana Pišek, Nuša Detiček, Eva Mlakar, Pia Stermecki, Maša Trobiš, Gloria Petje in Maja Lončarič, pod vodstvom trenerke Nastje Keršič.


Dekleta so na tekmovanju dosegla odlične rezultate, izpostavljamo pa 7. mesto Nuše Detiček in Eve Mlakar v artistic paru A senior in 8. mesto teama Friends, v sestavi Glorie Petje, Hane Pišek, Ize Ritonja, Urške Pelko, Pie Stermecki in Maje Lončarič, ob čemer sta Maja in Gloria prvič tekmovali na tako velikem mednarodnem tekmovanju.


S svojimi nastopi in uvrstitvami so dekleta pod mentorstvom svoje trenerke dokazala, da slovenski twirling ponosno stoji ob boku »velikih« na parketu svetovnega twirlinga.

Oglejte si tudi