Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Planinska izleta: Šmohor nad Laškim in Zasavska Sveta gora

Mladi planinci smo to jesen obiskali Šmohor nad Laškim in Zasavsko Sveto goro.
V soboto, 20. oktobra 2018, smo se z učenci planinskega krožka OŠ Cirkovce, z učenci planinskih krožkov OŠ Kidričevo in podružnične šole Lovrenc in s starši udeležili planinskega pohoda na Šmohor nad Laškim.

Naš pohod se je začel v kraju Trebarje, nekaj kilometrov pred Laškim, kjer smo najprej pregledali vso potrebno opremo in se nato podali na pot proti našemu cilju, ki je tokrat bil pri domu na Šmohorju. Pot smo podaljšali še do cerkve Sv. Mohorja, zraven katere stoji tudi 170 let stara lipa. Pri planinskem domu smo si privoščili malo daljši postanek, se okrepčali, žigosali planinske dnevnike in se nato veseli vrnili proti domu. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo doživeli zanimiv pohod v lepem sončnem vremenu.
Prav tako smo se na martinovo soboto, 10. novembra 2018, udeležili planinskega pohoda na Zasavsko Sveto goro. Tokrat so se nam pridružili še mladi planinci iz vrtca Kidričevo.

Naša pot se je začela v vasi Vače, kjer smo pregledali opremo, se okrepčali in pričeli pohod. Po poti do cilja smo si ogledali staro sušilnico lanu in vaško situlo. Po dobrih dveh urah hoje smo dosegli naš cilj – cerkev na Zasavski Sveti gori. Ogledali smo si okolico cerkve in nato pot nadaljevali do planinskega doma na Zasavski Sveti gori, kjer smo se malo odpočili, okrepčali, uredili planinske dnevnike in se zadovoljni začeli vračati proti izhodišču – vasi Vače, kjer nas je čakal avtobus, ki nas je 60 udeležencev, prijetno izmučenih, odpeljal proti domu.
S planinskimi pohodi bomo nadaljevali prihodnje leto. Želimo, da se nam pridruži še več mladih pohodnikov, seveda pa so v naše planinsko društvo vabljeni tudi vsi ostali.

Hvala kolegicam: Liljani Brglez, mentorici planinskega krožka v OŠ Cirkovce, Alenki Brumen in Poloni Fajt Podhostnik, mentoricama planinskih krožkov v OŠ Kidričevo in PŠ Lovrenc, ter Nataliji Kutnjak, mentorici planinskega krožka v vrtcu Kidričevo, za konstruktivno in prijetno sodelovanje pri izvedbi izletov.
Ker se približuje konec koledarskega leta, bi vsem mladim planincem in njihovim spremljevalcem zaželel še veliko lepih in predvsem varnih korakov v naslednjem letu.

Ivan Kojc, vodnik PZS
PD Občine Kidričevo

 

Oglejte si tudi