Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Njiverčan z ekipo Maribor Generals osvojil avstrijsko ligo ameriškega nogometa

Ekipa ameriškega nogometa Maribor Generals je v soboto, 22. 7. 2017, v Telfsu na Tirolskem osvojila finalno tekmo avstrijske 2. divizije – IRON BOWL X in postala sploh prvi slovenski prvak v avstrijski ligi ameriškega nogometa (poleg Mariborčanov v avstrijskih ligah nastopajo tudi Domžale Tigers in Ljubljana Silverhawks).
Ključno vlogo v obrambi mariborske ekipe že od leta 2014 igra Njiverčan Tim Farasin (# 58), ki se je tudi na finalni tekmi izkazal z odličnimi ustavljanji nasprotnikov. Generali so se 10. junija 2017 na povabilo Športne zveze občine Kidričevo predstavili na Športnem vikendu v Kidričevem in v svoje vrste vedno vabijo nove igralce, tako da jim bodo morda k nadaljnjim uspehom pomagali še drugi športni navdušenci iz občine Kidričevo.

Maribor Generals so se AFL (Austrian Football League), divizija 2, priključili leta 2016 in sezono zaključili kot podprvaki, potem ko so po rednem delu sezone brez poraza klonili v finalu za zgolj 1 točko. V letošnji sezoni jim je z le enim porazom v rednem delu uspelo nadvladati vse nasprotnike in zmagati. Leta 2018 praznujejo 10. obletnico obstoja, ki jo bodo okronali z uvrstitvijo v divizijo 1.
Ekipa pod vodstvom podajalca Roberta Fišerja, ki je bil razglašen za najkoristnejšega igralca (MVP) finalne tekme, in ameriškega lovilca Chvona Richardsona je štela le 24 igralcev. Kljub temu je nasprotniku, ekipi Telfs Patriots, v izjemno napeti tekmi epskih razsežnosti, saj je trajala več kot 3 ure, pokazala, da se Generali ne predajo. Generali so sicer vodili celotno tekmo, a so jih Tirolci, ki jih je bilo veliko več, do konca tekme pošteno namučili. Igrati so morali namreč na različnih pozicijah v napadu in obrambi, kar je za igralce izjemno naporno, še posebej zato, ker so na tekmo prišli po 7 ur trajajoči vožnji iz Maribora. Tekma se je končala z rezultatom 39 : 42.

To je izjemen uspeh športa v Podravski regiji, saj je ameriški nogomet v Mariboru in okolici malo znan šport. Maribor Generals, ki so si ime nadeli po generalu Rudolfu Maistru, s svojo borbenostjo dokazujejo, da se da uspeti z veliko vztrajnosti, srčnosti in entuziazma. V to se boste lahko ponovno prepričali na njihovih tekmah naslednjo pomlad v Športnem parku Tabor v Mariboru.

Robert Fišer

Oglejte si tudi