Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

27. državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

Strelsko društvo Kidričevo je v soboto, 24. 3. 2018, v Športni dvorani Kidričevo organiziralo vrhunec domače sezone za tekmovalce do 17. leta starosti.
Športna dvorana v Kidričevem nudi odlične pogoje za izvedbo strelskih tekmovanj, v zadnjih letih pa je bila v njej že vrsta tekmovanj, od državnih lig do državnih veteranskih tekmovanj, finalov šolskih tekmovanj v streljanju in pred leti tudi prvo veliko državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem.

Državno prvenstvo so z nagovorom odprli predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar, podžupan občine Kidričevo Bogdan Potočnik, predsednica ŠZOK Simona Gaiser in predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec.

Na podelitvah so sodelovali: predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec, predsednik SZS g. Janez Slapar, podpredsednik SZS g. Branko Valenko, član uprave Talum Kidričevo g. Daniel Lačen, podžupan občine Kidričevo g. Bogdan Potočnik, predsednica Športne zveze Kidričevo ga. Simona Gaiser.

Tekmovanje je potekalo na 41-steznem elektronskem strelišču, postavljenem v Športni dvorani Kidričevo, v kategorijah cicibani/ke, mlajši pionirji/ke, pionirji/ke in kadeti/nje standard puška in pištola.

Na samem tekmovanju smo dogajanje popestrili z maskoto ALUMINKA in srečelovom, kjer sta bili za nagrado dve zračni puški.



Naši najmlajši so nastopali v kategorijah mlajši pionirji in pionirji.

V kategoriji mlajših pionirjev smo videli drugi državni rekord na tem prvenstvu. Izboljšal ga je Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota) s 189 krogi in s tem osvojil naslov državnega prvaka.

Alex Kaučevič je med ml. pionirji dosegel odlično 5. mesto s 182 krogi, do odličja sta mu zmanjkala samo 2 kroga. Bogdan Blaž je dosegel 14. mesto s 177 krogi in Jan Dajčman 91. mesto s 140 krogi. Ekipno so pristali na 13. mestu.

Državni prvak pri pionirjih je postal Jan Emberšič (SD Trzin) s 185 krogi.
Naš član Tadej Kamenšek je med pionirji dosegel 22. mesto s 172 krogi, kar je bil tudi njegov osebni rekord na njegovem zadnjem tekmovanju med pionirji, saj se zdaj preseli med kadete standard puška.

Na samem tekmovanju so bili zabeleženi 3 državni rekordi, in sicer pri ml. pionirjih, cicibankah in ekipni državni rekord pri kadetinjah.


Vsem tekmovalcem čestitamo za uspehe!

Oglejte si tudi