Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Vrtec Kidričevo – prvo mesto za naš šopek

Vrtec sodeluje na številnih likovnih in literarnih natečajih, ki se razpisujejo v posameznih šolskih letih. Med drugim smo sodelovali tudi na likovnem natečaju v okviru 4. Europarkovega kreativnega tedna. Dogodek je potekal na najvišjem nivoju dela in je bil edinstven ne samo v Sloveniji, ampak tudi v svetovnem merilu. Tema letošnjega natečaja je bila Velikonočni šopek.

Glede na to, da v našem vrtcu nastajajo najrazličnejši izdelki iz različnih odpadnih materialov, ki jih prinašajo otroci, smo se odločili, da bo naš šopek izdelan iz jajčne embalaže. Idejno skico šopka je izdelala vzgojiteljica Anita Kopušar, do zaključne faze pa so šopek sooblikovale vse strokovne delavke. Najbolj aktivno so pod mentorstvom strokovnih delavk soustvarjali šopek otroci iz skupin Veveričke in Delfini (kaširanje podstavka, barvanje cvetov in lepljenje le-teh na veje, izdelovanje piščančkov in kokoši ...).

V soboto, 12. marca 2016, smo za naš šopek po oceni strokovne žirije prejeli prvo nagrado. Strokovna žirija je ocenjevala po kriterijih, ki so vključevali izvirnost, kreativen izbor materialov, velikost ter končni videz.

Nagrada je vključevala bon v vrednosti 500 €, ki ga lahko unovčimo v trgovinah ART.

Ponosni smo na osvojeno 1. mesto, veseli pa smo tudi denarne nagrade, saj smo z njo bogatejši za veliko likovnega materiala.


Po zaključku razstave v Europarku Maribor smo šopek razstavili v večnamenskem prostoru vrtca.

Prepričani smo, da se je vredno ustaviti pred razstavljenim šopkom in si ga ogledati.

Vrtec Kidričevo

Oglejte si tudi