Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
16°C
3°C
TOR.
18°C
4°C
3396

Teden otroka v vrtcu Cirkovce

Kot vsako leto se je tudi letos prvi teden v oktobru odvijal vseslovenski Teden otroka, ki je program Zveze prijateljev mladine že od leta 1954. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je: RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Obeležili smo ga tudi v našem vrtcu.

Otroci so se v ponedeljek, 4. 10. 2021, preobrazili v kuharske mojstre in se preizkusili v kuharskih delavnicah. V najmlajši skupini Lunice so otroci skupaj z vzgojiteljicama naredili sadno-mlečni smoothie. V skupini Zvezdice so pripravili pečena jabolka, v skupini Sončki so pekli bučno rulado, v skupini Mavrice so se otroci urili v peki pirinega kruha in štručk s semeni, najstarejši Kometi pa so se preizkusili v pripravi sadnih ježkov s čokoladnim pudingom ter peki slastnih muffinov. Navdušenja nad sodelovanjem pri pripravi jedi niso skrivali, zato smo vzgojiteljice uporabile kar nekaj organizacijskih spretnosti, da je bilo vsem zadoščeno. Nestrpno so čakali, da so bile jedi pripravljene in so jih z užitkom poskusili.  

V torek, 5. 10. 2021, smo v vrtcu priredili jesenski kros. Otroci so se seznanili s pomenom redne športne vadbe za zdravje ter skupaj z vzgojiteljicami tekli na igrišču po zastavljeni progi. Ob koncu teka so seveda slavili zmago in v čast prejeli medalje. Sledilo je skupinsko fotografiranje in sproščena igra na igrišču.

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, so nas v sredo, 6. 10. 2021, obiskali gasilci PGD Jablane. Otrokom so predstavili gasilsko opremo ter prevozna sredstva in jih z gasilskim tovornjakom popeljali po igrišču s prižgano sireno. Nekateri otroci medtem niso mogli skriti navdušenja, zato so sklenili, da bodo kaj kmalu stopili med gasilske pionirje.

V četrtek, 6. 10. 2021, smo vzgojiteljice v vrtcu pripravile plesni migi migi dan. V mali telovadnici šole so otroci ob predvajani projekciji in ob migetajočih pisanih lučkah zaplesali v ritmih otroške popularne glasbe ter se preizkusili v koreografijah skladb Just dance. Dekleta v frfotajočih krilcih in dečki v pisanih srajčkah in kavbojkah so razigrano zarajali v spremstvu vzgojiteljic.

V petek, 7. 10. 2021, pa smo v goste povabili gledališče Ku-kuc, ki nam je v telovadnici postreglo z glasbeno obarvano predstavo Dino in čarobni Toni. Tudi tokrat so nas igralci navdušili in dodobra nasmejali, zato smo sklenili, da jih ob naslednji priložnosti zopet povabimo.

Katja Vodošek, vzgojiteljica     

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi