Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Policista v Vrtcu Kidričevo

V okviru Tedna otroka sta nas v ponedeljek, 10. 10. 2022, s svojim obiskom razveselila g. Marko Brglez iz PP Ptuj, rajonski policist za Kidričevo, in g. Borut Drevenšek, policist motorist, s postaje prometne policije Maribor.
Otroci so ju z nestrpnostjo pričakali v skupni garderobi vrtca. Stene garderobe so krasili plakati s fotografijami policistov in njihove opreme. V prostoru so bili razporejeni prometni znaki, ki so pomembni za nas, najmlajše udeležence v prometu. Otroci so policista z navdušenjem pozdravili in ju zasuli z nešteto vprašanji, na katere sta z veseljem odgovorila. Po predstavitvi poklica, njunega dela in nekaterih pripomočkov, ki jih pri delu uporabljata, ter seveda po razpravi o pomenu prometnih znakov s posebnim poudarkom na varnosti v prometu, sta nas pospremila na parkirišče, kjer sta nam razkazala še policijski avto in policijski motor.

Polni vneme in navdušenja smo se policistoma iskreno zahvalili za njun obisk in ju povabili, da nas naslednje leto zopet obiščeta.

Vzgojiteljici Marta Rus in Polonca Kopušar Mrzel

Oglejte si tudi