Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje v vrtcu v Cirkovcah

Predpočitniški mesec je bil v skupini Sončnice iz Vrtca Cirkovce zelo zanimiv, ustvarjalen, pa tudi malce naporen.
Na začetku meseca smo se v petek, 7. 6. 2019, odpravili z vlakom na izlet v Maribor, v Center eksperimentov, kjer smo si ogledali njihove izume in eksperimente, ki smo jih seveda tudi preizkusili. Pred odhodom smo se posladkali še z velikim slastnim sladoledom.


V naslednjih dneh smo z otroki ugotovili, da imamo samo še nekaj skupnih dni do počitnic, ki nas ločijo od »velike« šole. Zato smo se odločili, da se bomo poslovili tako, da bomo kar cel dan in celo noč ostali v vrtcu. Tako smo tudi storili in v četrtek, 13. 6. 2019, prespali v vrtcu. Dan smo popestrili z obiskom Konjeniškega parka v Starošincah, kjer smo se naučili veliko novega o življenju konj in se preizkusili v ježi. Po vrnitvi v Cirkovce smo si privoščili sladoled ter se poigrali v senci igrišča. Zvečer smo se po osvežilni prhi še malo razmigali in si pripravili zabavo v pižamah ter se odpravili s svetilkami iskat skriti zaklad. Zares utrujeni smo se kar »zvrnili« na ležalnike in spali celo dolgo noč.


Mesec pa je kar drvel proti  koncu in že nas je v torek, 18. 6. 2019, pričakala »mini matura«. Prišli so vsi otroci in njihovi starši, pomočnica ravnateljice in ravnateljica, ki je otrokom potem, ko so odgovorili na vsa zvita in težka vprašanja, po petju, deklamiranju in plesu, podelila mini maturantske diplome in kape za uspešno opravljeno in zaključeno vrtčevsko obdobje. Otroci so seveda na koncu zapeli mini maturantsko himno, zaplesali »trojko« in prireditev končali s plesom s starši. S solzami v očeh smo se poslovili, saj smo vedeli, da se na tak način ne bomo več videli. Po sprejetju otrok med mini maturante smo si naslednji dan nadeli prav posebno opravo – mini maturantske majice, kape in piščalke. Prav vsi v šoli in v Cirkovcah so vedeli, da smo ta dan glavni mi in da se poslavljamo od vrtca.


Tako je minilo leto, polno igrivosti, učenja, novih dogodivščin in spoznanj. A otroci, pripravljeni na nove, bolj zahtevne izzive, odhajajo na zaslužene počitnice, ki so zadnje pred vstopom v šolo. Dragi otroci, želim vam veliko uspehov še naprej.


Vesna Simonič,

vzgojiteljica

Oglejte si tudi