Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Otroci iz Vrtca Kidričevo na smučarskem tečaju

Tudi v tem šolskem letu smo v Vrtcu Kidričevo s pomočjo Smučarskega kluba Ptuj organizirali smučarski tečaj za predšolske otroke. Tečaj je potekal od 9. do 13. januarja 2023, udeležilo pa se ga je 28 predšolskih otrok iz skupin Delfini in Sove.
Zjutraj ob 7.00 so se otroci zbrali v vrtcu, kjer so imeli zajtrk, nato pa smo se ob 8.45 z avtobusom skupaj z usposobljenimi vaditelji smučanja odpeljali na Areh. Že sama vožnja je bila zanimivo doživetje, ki smo ga popestrili z veliko smeha in s prepevanjem pesmi.

Namen predšolske šole smučanja je bil, da otroci pridobijo pomembne spretnosti za razvoj smučarskega znanja (samostojno obuvanje smuči, hoja z njimi navkreber, spuščanje po položnih nakloninah in varno ustavljanje). Začetniki so se naučili drseti na smučeh ter voziti in zaustavljati v plužnem položaju, tisti z več smučarskega predznanja pa so se že drugi dan odpravili na vlečni trak in na vrh poligona. Usposobljeni učitelji so poskrbeli za varen spust po poligonu. Skozi igro na snegu, na primernem terenu za vadbo, ki otrok ne navdaja s strahom, in z uporabo različnih motivacijskih iger so tako bili prvi smučarski koraki povezani z veseljem otrok in zadovoljstvom vseh, ki smo jih spremljali pri njihovem smučarskem razvoju.

Na Areh smo povabili tudi starše, da so si lahko pogledali svoje otroke, kako so v enem samem tednu pridobili dovolj spretnosti, da so se samozavestno spuščali po smučišču in se nato z vlečnim trakom peljali nazaj na vrh smučišča. Navdušenje je bilo popolno tako pri starših kot pri otrocih in vzgojiteljicah, ki smo spremljale otroke na smučanju.

Otroci so v enem tednu naredili velik preskok. Opaziti je bilo veliko samozaupanja in samozavesti. Hvala vsem spremljevalcem in vaditeljem, ki so poskrbeli, da je tečaj uspešno potekal in smo ga tako tudi zaključili.

Vzgojiteljica Suzana Žnider

Oglejte si tudi