Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

  Obisk tetke Jeseni v Vrtcu Cirkovce

Tako kot vsako leto isti čas se je tudi letos poletje od nas poslovilo in napočil je jesenski letni čas. Zato nas je 24. septembra 2021 v Vrtcu Cirkovce obiskala tetka Jesen.
Najprej je obiskala najmlajše otroke v igralnici Lunice. Pokazala jim je jesenske plodove, se z njimi fotografirala in jim razdelila sadje. Nato pa je obiskala še vse ostale otroke, ki so jo pričakali na terasi vrtca ob primerni medsebojni razdalji med skupinami, da se otroci zaradi trenutnih razmer niso mešali med seboj.

Otrokom je pokazala jesenske pridelke ter sadje, ki ga je prinesla s seboj v košari. Vse to so skupaj z njo poimenovali ter po želji potipali. Pokazala jim je tudi svojo najljubšo rožo sončnico in jim pojasnila, zakaj je njena najljubša. Povedala je, da zato, ker cveti ravno jeseni in ker je rumena kakor sonce. Nato je s pomočjo slik povedala pravljico Razbita buča, ki je na koncu čisto zares padla na tla in se razbila. Bučo in njena semena so si otroci ogledali in jih po želji tudi poskusili. Sadje, ki ga je tetka Jesen prinesla s seboj, so otroci z veseljem pojedli.

Otrokom je obljubila, da se prihodnje leto zagotovo spet vrne.

 

Vzgojiteljica Simona Egartner

Oglejte si tudi