Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kulturni teden v vrtcu Kidričevo

Kultura je vse okoli nas. Zaznamo jo preko besede, plesa, pesmi, slikanja, ustvarjanja. Zato smo se v vrtcu odločili, da kulturni praznik obeležimo nekoliko drugače, da za trenutek popeljemo otroke v svet likovne, dramske, jezikovne in pravljične umetnosti. Vsakodnevne dogodke smo obeležili s slikami na platnu v večnamenskem prostoru vrtca.
Kot uvod v kulturni teden smo najprej obiskali knjižnico OŠ Kidričevo, kjer nas je z velikim zadovoljstvom sprejela knjižničarka Jasna Medved. Seznanila nas je z delom in redom v knjižnici in nam prebrala pravljico. V knjižnici smo si knjige lahko tudi sposodili in obljubili smo, da se kmalu spet vidimo.

V ponedeljek smo v vrtec povabili babico deklice, ki obiskuje naš vrtec, go. Olgo Serdinšek, in preživeli z njo pravljično dopoldne. Za presenečenje ni prišla sama, ampak je s seboj pripeljala našo gozdno maskoto škrata Bradača. S svojo domišljijo in prijaznostjo nam je pripovedovala pravljico o zeleni jopici. Dogodki, ki jim otrok prisluhne v pravljici, so zanj v tistem trenutku resnični. Vanje se otrok vživi in o njih razmišlja.

V torek smo si ogledali predstavo senčnih lutk Povodni mož dramske skupine Žogice.

V sredo so otroci likovno ustvarjali portret dr. Franceta Prešerna in druge utrinke.

V četrtek so otroci skupaj z vzgojiteljicama v čast knjižni umetnosti pobrskali po svojih knjižnih kotičkih po igralnicah, nekateri pa so izdelovali svoje slikanice itd.

Kulturni teden smo zaključili v petek, ko smo si ogledali predstavo dramske skupine Žogice z naslovom Volk išče pravljico. Vzgojiteljici sta po predstavi uprizorili dr. Franceta Prešerna in Julijo, ki sta prišla obiskat otroke v vsako igralnico. Otroci so bili presenečeni. Pogoščeni so bili s figami, po katerih poznajo našega slovenskega pesnika.


Vzgojiteljica Suzana Žnider

Oglejte si tudi