Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Jesenske radosti

Jesen je izvrsten čas za raznovrstne aktivnosti otrok. Sončni žarki so nas tudi v jesenskih mesecih lepo greli, ohladila so se le jutra in večeri. Ker nam je bilo sončno vreme naklonjeno, smo tudi v Vrtcu Kidričevo s pridom izkoristili vsak nov dan.

V našem vrtcu namenjamo veliko pozornosti čistemu, urejenemu in zdravemu okolju, v katerem se gibamo in igramo. V ta namen večkrat izvedemo čistilno akcijo v okolici vrtca in v bližnjem gozdu, ki ga velikokrat obiščemo. Tako smo tudi v času krompirjevih počitnic, ko so se skupine združile, zavihali rokave in se lotili čiščenja vrtca in jesenskega listja na igrišču vrtca. Otroci so z velikim veseljem poprijeli za grablje, samokolnice, lopatke in očistili dvorišče vrtca. Z grabljami so prav spretno grabili listje in z njim napolnili veliko vreč, ki smo jih nato odnesli v bližnji gozd. Naredili smo velik kup in ob tem spoznali, da je tudi listje koristno, saj se razgradi in je hranilo, ki pripomore k boljši rodovitnosti zemlje.

Narava nam da veliko dobrega, zato se moramo tudi mi potruditi in jo varovati. Delovno akcijo smo zaključili z igro v peskovniku, na plezalih, gugalnicah in toboganu, ob koncu dela pa nas je čakala tudi okusna pogostitev.

Vzgojiteljici Suzana Žnider in Slavica Raković

Oglejte si tudi