Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

VRTEŠKI OTROCI IN VZGOJITELJICE OBISKALI ŠOLSKO KNJIŽNICO

V sredo, 5. 2. 2020, so šolsko knjižnico obiskali otroci in vzgojiteljice Vrtca Kidričevo. Zapovrstjo so se izmenjale naslednje skupine: Želvice, Žabice, Polžki, Račke, Muce, Stonoge, Čebele, Ježi, Veverice, Delfini in Sovice. Otroci so si ogledali knjižnico in se seznanili z njenimi dejavnostmi, brskali so po knjižnem gradivu ter obnovili knjižnični red ter znanje, kako ravnati s knjigo. Program je bil prilagojen starostni stopnji otrok iz posamezne skupine. 

 

Letošnja tema kulturnega tema v vrtcu je bila drugačnost. Danes namreč živimo v svetu, v katerem je drugačnost še velikokrat tabu, pa čeprav se veliko govori o njej. Otroke v predšolskem obdobju s to temo najlažje seznanimo skozi zgodbo, zato so pozorno prisluhnili branju slikanice z naslovom Drugačen, ki jo je napisala Kathryn Cave. Slikanica je leta 1997 prejela UNESCA za spodbujanje strpnosti. Ob koncu je z otroki potekal tudi pogovor o prebranem. 

 

Tako otroci kot odrasli smo v druženju s knjigami zelo uživali. V vrtcu dajejo vzgojiteljice velik pomen branju, prav tako so v mesecu decembru knjižne police vsake igralnice obogatile nove knjige. Spodbujajo pa tudi družinsko branje, ki je eden izmed zelo pogostih načinov preživljanja skupnih trenutkov staršev in otroka. Za otroka je družinsko branje posebej pomembno, saj vpliva na razvoj pismenosti v kasnejših obdobjih.

 

Naj branje v družini postane vrednota!

 

 

Jasna Medved

 

Oglejte si tudi