Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

VEČER BRANJA NA OŠ KIDRIČEVO

V petek, 21. 4. 2017, smo se na OŠ Kidričevo pridružili vseslovenskemu projektu »Noč branja«. Ker učenci v šoli niso prenočili, smo ga preimenovali v »Večer branja«. K sodelovanju smo povabili učence od 3. do 6. razreda.

Ob 16.00 so se prijavljeni učenci in mentorji zbrali v šolski avli. V nahrbtnike so pospravili malico ter se sprehodili do obnovljenega dvorca Sternthal. Pred dvorcem je pedagoginja Suzana Strelec prebrala lastno zgodbo o tem dvorcu z naslovom Bela dama. Učenci so zgodbi z zanimanjem prisluhnili in na koncu se jim je porodilo kar nekaj vprašanj. Sledila je igra iskanje skritih diamantov, nato pa odhod proti šoli.

Od 17.30 do 19.30 so učenci ustvarjali v treh delavnicah. Izdelovali so knjižna kazala ter lastne knjigice, nekateri pa so se preizkusili v lutkovni delavnici. Preden so začeli z dramatizacijo, so si morali izdelati lutke.

Ob 19.45 so učenci imeli večerjo v soju svečk, po večerji pa je v goste prišla ga. Zlatka Podvornik, dolgoletna knjižničarka na naši šoli, sedaj pa že upokojena. Ga. Podvornik nas je z branjem in pripovedovanjem popeljala v čudoviti svet pravljic.

V zadnjem  delu druženja so učenci tiho brali svoja najljubša književna dela in ob 22.00 v spremstvu staršev odšli domov.

Učenci so pokazali velik interes za tako obliko druženja, zato smo odločeni, da bomo s tem projektom nadaljevali tudi v prihodnje.

 

Jasna Medved

Oglejte si tudi