Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

UČITELJICA

Učiteljica poučuje učence v šoli. Uči jih v prostoru imenovanem učilnica. Nauči jih bontona in kako se obnašamo drug do drugega. Moja učiteljica me je veliko novega naučila o človeškem telesu, o poklicih in še veliko več.

Učiteljski poklic je zahteven poklic. Če ga kdo želi opravljati, mora biti zelo uspešen, ker vse kar se nauči, mora povedati in razložiti učencem. Moji razredničarki je ime Andreja. Poklic učiteljice se je zelo spremenil, saj so lahko včasih teple otroke, če niso bili pridni in učenci so jo klicali tovarišica.

Osebno mi je današnji čas dosti boljši, saj so učiteljice prijazne. Ko je lepo vreme gremo z njo ven in večkrat z njo kaj izdelujemo.

 

Marijana Topolovec, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Učiteljica poučuje učence na šoli in dela v učilnici. Pri svojem delu potrebuje veliko pripomočkov: radirke, svinčnik, ravnila, zvezke, računalnik, gobo, kredo, likovni material, športne pripomočke, tablo … Pripomočke si pripravi že doma.

Preverja teste učencev, razmisli, kaj bodo počeli učenci naslednji dan in si pripravi vse pripomočke. Ko je lep dan, jih učiteljica odpelje na svež zrak, da se igrajo ali pa gredo na sprehod. Učitelji učijo od 1. do 9. razreda in so v službi od 8.20 do 16.00. Če česa ne znamo, vprašamo učiteljico. Znati mora vse predmete, ki se jih učijo učenci.

V starih časih so jih klicali tovarišice in so teple učence, če niso bili pridni.

Moje mnenje je, da so danes šole boljše kot nekoč.

 

Teo Bauman in Mia Turk, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Učiteljica uči otroke slovenščino, naravoslovje in tehniko, matematiko, šport, likovno, glasbo in družbo. Pripravi vse za učence in mora biti vedno pripravljena na pouk.

Nekoč so bile učiteljice hude, danes več niso tako stroge.

Za pouk rabi pisalo, delovne zvezke in računalnik.

Šola mi je všeč.

 

Anida Alija, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Učiteljica poučuje v šoli. Doma se pripravi za naslednji dan. Če kaj med poukom ne razumemo, nam učiteljica razloži.

Mora se zgodaj vstati, da se odpravi v šolo. V šoli vse preveri, da ni kaj narobe, kar je pripravila za pouk. Nekoč je imela palico/šibo za pouk, da je učenca po riti, če je bil poreden. Včasih so bile zelo stroge. Ko je razlagala novo snov, so morali včasih imeti roke za stolom, če jih nisi imel, te je s šibo po roki.

S poukom začne ob 8.20.

 

Žana Medved, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Poučuje otroke in mora za ta poklic znati veliko predmetov. Zjutraj si pripravi pripomočke in hitro pride v šolo, saj se začne pouk.

Znati mora delati z učenci. Ima veliko pripomočkov. Pomaga nam pri delu v zvezkih. Če česa ne razumemo, nam to razloži. Svoje delo začne ob pol osmih.

Učitelji so bili nekoč bolj strogi kot danes.

 

Ana Kores, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Hodi dolgo v šolo, da dobi poklic, zato se morajo veliko naučiti. Dela v šoli in rabi veliko pripomočkov. Učence krega, če ne upoštevajo pravil. Ima rada otroke. Za svojo delo dobi plačo.

V šoli da učencem domačo nalogo in delovne liste. Pouk konča ob 13.50.

Nekoč so bile učiteljice zelo jezne na otroke, če niso imeli domače naloge in so jih udarile po prstih. Danes moramo veliko znati, saj drugače dobimo slabo oceno.

Učiteljica rada opravlja svoje delo in učenci jo imamo radi.

 

Žan Kidrič, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Poučuje v šoli. Doma se pripravi na delo in nam pomaga pri učenju.

Poučuje veliko predmetov in uči od 1. do 9. razreda. Dela vse dni v tednu, ob praznikih je doma. V šoli organizira izlete ter ocenjuje pisno in ustno. Pri svojem delu uporablja računalnik, na katerem ima napisano, kaj mora delati.

Pri pouku nam pokaže, kaj moramo delati, in zato ima več pripomočkov.

 

Gal Korez, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

UČITELJICA

 

Učiteljica začne svoje delo ob 8.20, ker po učnem načrtu uči učence. Doma si uredi vse stvari, ki jih potrebuje za pouk. Vedno pripravi kaj, kar moramo prepisati iz table. Nekateri dobijo fotokopije. Svoje delo zaključi ob 13. uri.

En teden ali še več v naprej nam pove, kaj ocenjuje. Organizira različne izlete. Včasih tudi kaj izdelujemo. Za pouk ima veliko pripomočkov.

Včasih so učiteljicam rekli tovarišice. Učenci so si morali s sabo v šolo nositi malico.

Cilj učiteljice je, da nas otroke vzgojijo in nas nekaj naučijo.

 

Aljaž Ferenčič, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Oglejte si tudi