Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

DEJAVNOSTI SIMBIOZA ŠOLE V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

Že nekaj let se na šoli aktivno vključujemo v izvedbo projekta Simbioza giba. V šolskem letu 2019/2020 smo v jesenskem času povabili babice in dedke na jesenski kros. Izvedli smo ga 30. 9. 2010. Pridružilo se nam je  veliko babic in dedkov. Skupaj jih je bilo kar 138. 

V mesecu decembru 2019 nas je tradicionalno obiskalo 19 upokojenih delavcev naše šole. Ob skupnem praznovanju smo jih poprosili za zapis njihovih misli in z veseljem so se odzvali. Obujali so predvsem spomine na poučevanje na naši šoli.

Druženje z babicami in dedki smo nadaljevali tudi v januarju, ko smo jih povabili v šolo ob akciji Tedna pisanja z roko 23. 1. 2020. 

 

Simbiozo, medgeneracijsko druženje, uspešno širimo izven družinskih vezi. Naši učenci pod vodstvom ge. učiteljice Senjke Jazbec že vrsto let obiskujejo Dom upokojencev v Kidričevem. Obiski učencev v domu se izvajajo med šolskim letom vsaj enkrat mesečno. Priložnosti za druženje je veliko. Skupaj praznujejo rojstne dneve, izdelujejo dekoracije, voščilnice, pripravljajo delavnice, prireditve ter kulturne programe ob praznikih. 

V mesecu maju smo načrtovali še eno druženje z babicami in dedki v šoli, vendar nam je izvedbo preprečila pandemija.

Kljub temu pa se je sodelavka slovenistka Sonja Lenarčič odzvala na povabilo ter v mesecu aprilu spodbudila učence k razmišljanju o starostnikih v domovih upokojencev. Nastalo je nekaj emotivnih pesmi in iskric upanja izpod peres naših učencev z namenom, da starostnikom polepšajo težke dneve osame. 

 

Zapisala koordinatorica projekta Ankica Pikula

 

 

Oglejte si tudi