Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Deli

Projekt Naša mala knjižnica v 2. razredu OŠ Cirkovce

Naša mala knjižnica je mednarodni bralni projekt, ki se v sodelovanju z založbo Sodobnost izvaja že enajsto leto zapored. Namenjen je spodbujanju branja in dviganju bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Letos zraven slovenskih šol v projektu sodelujejo še poljske, litovske, latvijske, estonske in hrvaške šole. Prijavljenih je 193 šol iz Slovenije, skupno pa sodeluje več kot 50.000 otrok iz vseh omenjenih držav.

Projektu so se priključili tudi učenci 2. in 3. razreda naše šole. Vsi učenci so prejeli Ustvarjalnik, v katerem rešujejo različne naloge na podlagi prebranih knjig. Vsako izmed šestih slikanic so ustvarili avtorji iz druge sodelujoče države. Učenci v šestih državah berejo enake slikanice in sodelujejo v enakih spremljajočih dejavnostih. Odziv pri naših učencih je izjemno pozitiven. Izdelali so literarnega junaka, ki si ga učenci in njihove družine med seboj izmenjujejo, pripravili bomo knjižne kotičke, prebrali pismo presenečenja, sodelujemo v različnih natečajih.

Učenci pa ob tem tudi literarno ustvarjajo. Drugošolec Tom Crnjakovič je napisal pesem z naslovom Objem in bil nagrajen s knjižno nagrado. Ob dosežku mu iskreno čestitamo.

 

OBJEM

Objem je zdravilo,

zato si ga privošči tudi za kosilo.

V gozdu se objemajo živali,

v hišah, blokih, šolah in v knjižnicah pa mi otroci –

junaki mali.

 

Ivanka Čeh in Katja Draškovič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi