Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

PRAVLJICA Z NADALJEVANJEM

ČAROBNO OGLEDALO

Bil je deževen dan. Lisica je vsa vesela odprla svoj dežnik in šla v gozd. Čez nekaj časa ji nasproti pride leteče ogledalo. Ogledalo je reklo: Pozdravljena, lisica. Jaz sem čarobno ogledalo, ki ti lahko izpolni vse želje! Lisica je nekaj časa razmišljala, kaj bi si zaželela. Nato mu je rekla: „Želim si, da se me ne bi vsi bali in me poskušali ustreliti.“ Ko je lisica izrekla željo, se je okoli nje prikazal dim. Zgodilo se pa ni prav nič. Ogledalo je izginilo, lisica pa je šla naprej. Na poti je srečala majhno deklico in hotela se je obrniti in oditi, saj je mislila, da se je bo deklica ustrašila. Vendar se je ta ni ustrašila. Približala se ji je in ji rekla: „Dober dan! Izgubila sem se. Morda poznaš pot do vasi?“ Lisica je videla, da se je njena želja uresničila. Deklico je pospremila do vasi. Tukaj se je morda res ni nihče bal, vendar se je  lisica počutila drugačno. Odšla je nazaj v gozd. Začela je klicati ogledalo. To  je čez nekaj časa le prišlo. Lisica je rekla: „Želim si biti navadna deklica z lasmi, brez dlake, repa in brkov!“ Ogledalo jo je vprašalo, ali si to res želi. Tako je lisica postala navadna deklica. A ugotovila je, da ljudje niso tako dobri in pošteni. Še zadnjič je poklicala ogledalo. Rekla mu je: „Preklicujem vse svoje želje.“

Deklica je spet postala lisica. Ugotovila je, da je to, kar si, z razlogom. Tako ni nikoli več poklicala ogledala in srečno je živela do konca svojih dni.

Ema Škafar, 6. b

 

LISICA MICA            

Bil je deževen dan. Lisica je vsa vesela odprla svoj dežnik in šla v gozd. Čez nekaj časa ji nasproti pride gospod Medved. In zgodba se prične.                                                                                                 

Gospod Medved jo vpraša: »Kam pa kam, lisica Mica?« Mica je rekla: »Jaz grem po gobe v gozd.« Vprašala ga je, kam pa gre on. Medved ji je odgovoril: »Jaz pa grem domov.« In odšla sta vsak po svoji poti. Ko je odtrgala gobo, je ta začela govoriti. Goba ji pove, da ji izpolni tri želje. Lisica si je zaželela, da bi bilo sonce. Želja je bila upoštevana. Druga želja je bila, da bi šla v sladkorni svet. V hipcu je bila tam. V sladkorni deželi so bila tla iz trdih bombonov, oblaki so bili iz sladkorne pene, namesto vode je bil sok, hiše so bile zidane iz sladkornih kock … Lisički so se oči kar svetile od sreče. Planila je po vseh sladkarijah. Basala se je in basala. Vse je pojedla do ruševin. Ampak ni vedela, da je tukaj princ Nace Veliki Drugi. Vprašal jo je, če je vse tole ona pojedla. Zelo jo je bilo strah, vendar je rekla: »Ja.« Princ ji je zaploskal ter ji povedal, da so zdaj vsi svobodni izven sladkorja. Vsi so bili srečni.

Lisička je imela zadnjo željo, da se vrne domov. Poslovila se je in izginila. Doma se je zbudila ter vse sanje povedala mami in očetu. Živela je v upanju, da se ji le-te uresničijo. Saj nikoli ne veš.

Blaž Bedenik, 6. b


LISIČIN SREČNI IN NESREČNI DAN

Bil je deževen dan. Lisica je vsa vesela odprla svoj dežnik in šla v gozd. Čez nekaj časa ji nasproti pride medved.

Medved jo je zelo lepo pozdravil, lisica pa mu je odzdravila. Nenadoma se je močno ulilo in pri tem lisici uničilo dežnik. Vsa premočena je capljala po gozdu in klicala: ''Na pomoč!'' Čez nekaj časa jo je slišal ježek. Povabil jo je v svojo duplinico in jo zavil v odeje in brisače. Ponudil ji je čaj in kekse. Povedal ji je, da bo nocoj na gozdni jasi zabava in jo povabil nanjo. Lisica je odhitela domov in začela peči piškote, rogljičke, tortice in maslene firičke. Ko je bila ura sedem, je vsa naličena in polnih rok odhitela na gozdno jaso. Tam so bili medved, srna, miške, srnjak, jež, veverica in prečudoviti lisjak. Zelo so se zabavali s petjem, glasbo, plesom ...

Nato je prišel čas za večerjo. Tam je lisica sedela poleg lisjaka. Skoraj vsa je zardela, ko jo je povabil na ples. Plesala sta dolgo v noč. Ko pa je hotela oditi domov, je ugotovila, da nekaj ni v redu. Lisjak se je sprl z ježem, ker je bil pijan. Jež ga je nagnal domov. Pri tem je lisjak udaril lisico po gobcu. Vsa objokana je odhitela domov in takoj zaspala. Zjutraj je pred vrati našla lisjakovo pismo. Ko ga je prebrala, mu je oprostila.

Lisica in lisjak sta si ustvarila dom ter družino. Srečno sta živela do konca svojih dni.

Luka Lampret, 6. b  


URESNIČENJE SANJ

Bil je deževen dan. Lisica je vsa vesela odprla svoj dežnik in šla v gozd. Čez nekaj časa ji nasproti pride zajec.

Rekel je, da mu nekdo sledi in naj mu pomaga. Lisica je vprašala: ,,Ali veš, kdo ti sledi?'' Zajec je odgovoril: ,,Ja, nekakšna deklica.'' Naenkrat pa sta zajec in lisica slišala jokanje, ki je prihajalo izza drevesa. Ko sta pogledala za drevo, sta videla, da joka tista deklica, ki je prej sledila zajcu. Previdno sta šla k njej in vprašala: ,,Kaj pa je narobe?'' Deklica se je prestrašila in vprašala: ,,Kako pa lahko govorita?'' Lisica je rekla: ,,Saj to je čarobni gozd, tukaj vse živali in rastline govorijo, ali ne veš tega?'' Deklica je odkimala. Nekaj časa je bila smrtna tišina, ampak naenkrat je zajec rekel: ,,Še vedno nama nisi odgovorila, zakaj si prej jokala?'' Deklica je odgovorila: ,,Pobegnila sem od doma, ker me starša nista podpirala za nobeno stvar in še rekla sta, da se moje sanje nikoli ne bodo uresničile.'' Zajec pa radovedno vpraša: ,,Kaj pa so tvoje sanje?'' Deklica je odgovorila: ,,Moje sanje so, da bi spoznala moje idole.'' Lisica pa naenkrat reče: ,,Potem bomo to tudi izpolnili.'' Zajec pa reče: ,,Seveda! To lahko uresničimo, ampak kako pa ti je ime? Moje ime je Bine, lisičino ime je Lili.'' Deklica odgovori: ,,Moje ime je Klara.'' Lisica nenadoma reče: ,,Okej, dovolj klepetanja, gremo uresničit Klarine sanje.'' Zajec pa reče: ,,Seveda, ampak najprej moramo vedeti, kje živijo.'' Lisica odgovori: ,,To je res, Klara. Kje pa živijo tvoji idoli?'' Klara reče: ,,Moji idoli živijo v Južni Koreji.'' Zajec reče: "To je zelo daleč, ampak to bomo uresničili.'' Odšli so na trg, kjer so prodajali različne pridelke. Te so prodajali kar cel teden, da so dobili dovolj denarja za karte v Korejo in vstopnice za nastop. Ko so prispeli na letališče, zajec vpraša: ,,Klara, kako se imenujejo tvoji idoli?'' Klara odgovori: ,,BTS'' in hitro odide na letalo. Ko je prispela v Korejo, je bila tam štiri dni do nastopa. Ko je prišla na koncert, je končno spoznala svoje idole.

Upa, da se ji bo to še kdaj zgodilo.

Maja Svenšek, 6. b

 

 

Oglejte si tudi