Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
14°C
-4°C
JUTRI
12°C
-3°C
Deli

Otroško veselje ob Tednu otroka na OŠ Cirkovce

Teden otroka je potekal od 1. do 7. oktobra. Rdeča nit ob Tednu otroka je bila kvalitetno preživljanje prostega časa. Učenci so ta teden namesto domače naloge v zvezkih imeli nalogo, da so čim več časa na svežem zraku pa da tudi doma ustvarjalno, prijetno in zdravju prijazno preživijo svoj prosti čas.

Na naši šoli smo se ta teden učiteljice še posebej potrudile in učne cilje popestrile z zanimivimi vsebinami. Te so se nanašale na predmete iz spoznavanja okolja, športa, slovenščine, likovne in glasbene umetnosti. V okviru športa od 1. do 3. razreda so se učenci preizkusili v namiznem tenisu in tekmovali, koliko bonbonov zadenejo. Z učiteljicami so si pripravili najljubšo jed iz italijanske kuhinje – pico. Da so se še bolj zasvetile pričakovanja polne oči prvošolcev, smo v četrtek pripravili slastne čokoladne palačinke. Učenci 2. in 3. razreda pa so na šolskem igrišču risali s kredami. Imeli smo tudi poučno delavnico z g. Damjanom Lešnikom, ki prihaja iz zdravstva in nam je na praktičnih primerih povedal in pokazal, kako priskočiti sebi ali poškodovancu na pomoč. Ves teden so si lahko učenci v šolo prinašali svoje najljubše igrače, s katerimi so se poigrali med odmori in v OPB.

Učenci iz 4. in 5. razreda so se v tem tednu veliko igrali s kocko zdravja, z družabnimi igrami in pri tem upali, da se jim nasmehne sreča do zmage. Preizkusili in dokazali so se v peki slastnih piškotov, si pripravili kinopredstavo in zabavni kviz.

V petek pa je sledilo težko pričakovano presenečenje, ki je vzbudilo zanimanje tudi med učenci 3. VIO. Med nas sta prišla brata Maleka in navdušila učence s cirkuško predstavo. Za to nepozabno zabavo se zahvaljujemo šolskemu skladu, ki nam je na pomoč priskočil finančno.

Ob pestrem programu za učence si je marsikateri od staršev zaželel, da bi ponovno sedel v šolske klopi in tudi sam »okusil« Teden otroka.

Učiteljici Metka Kaiser in Marija Jurtela

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!