Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
4°C
2°C
JUTRI
6°C
0°C

OŠ in vrtec Cirkovce - Tradicionalni slovenski zajtrk

V našem vrtcu in šoli zavzeto sodelujemo pri tem sedaj že vseslovenskem projektu in otrokom predstavljamo pomen rednega in zdravega prehranjevanja ter jim predstavimo domače, lokalno pridelano hrano.

V okviru tega projekta so v  vrtcu skozi cel teden potekale številne dejavnosti, kot so predstavitev čebel in njihov pomena za naše okolje, izdelovanje čebelic in satja, igranje prstnih iger ter poslušanje in petje pesmi na temo čebel.

Projekt smo sklenili na letošnji dan slovenske hrane, 19. novembra 2021, ko smo praznično pogrnili mize ter otrokom pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku so si otroci ogledali film ribiča Pepeta o kranjski sivki, ko nas je kar naenkrat presenetila prava čebelica in z nami zapela in zaplesala ob zvokih Čukov Čebelice ter ponarodeli Slakovi pesmi Čebelar.

Ta dan je tako otrokom kot tudi vzgojiteljicam ostal v lepem spominu. In tudi v prihodnje bomo stremeli k vzgoji za zdrave prehranjevalne navade otrok in spodbujali pozitiven odnos do lokalno pridelane hrane.

vzgojiteljica Katja Vodošek  

Tudi učenci 6. razreda smo v okviru dneva dejavnosti obeležili ta dan.

Po zdravem zajtrku smo se razdelili v dve skupini in pričeli z delom.

Ena skupina je z učiteljico gospodinjstva pripravila okusne in zdrave jedi iz ajdove  in prosene kaše, druga skupina pa z učiteljico tehnike drobne izdelke, ki bodo namenjeni za okrasitev praznično pogrnjene mize.

Skupini sta se po določenem času zamenjali in delo nadaljevali po predhodnem dogovoru.

Učenci so bili zelo motivirani in so uživali pri pripravi in nato pri pokušanju hrane.

učiteljica Jožica Jurgec

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi