Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

OŠ Cirkovce in projekt GO-CAR-GO skozi desetletje

V šolskem letu 2009/2010 smo se na pobudo idejnega vodje projekta, gospoda Stanka Kostanjevca, profesorja na Strojni šoli Ptuj, srečali, da nam predstavi projekt, ki so ga poimenovali GO-CAR-GO, kar pomeni Bo, kar bo. Izdelali so namreč podvozja za avtomobilčke in jih ponudili učiteljem osnovnih šol, da bi spodbudili zanimanje za tehnične poklice. Odzvalo se je veliko šol, ki so bile zainteresirane za sodelovanje. Med njimi je bila tudi naša Osnovna šola Cirkovce.
Podvozja so nam dostavili na šole, naša naloga pa je bila, da skupaj z učenci in drugimi zainteresiranimi delavci naredimo nadgradnjo in jo v mesecu maju pripeljemo na srečanje pred ŠC Ptuj. Že prvo leto je bil uspeh velik, saj je sodelovalo več kot dvajset osnovnih šol. Predstavljeni so bili  tako različni in nenavadni avtomobilčki, da smo jih poimenovali kar »ekstramobili«. V naslednjih letih so se priključile tudi osnovne šole s Hrvaške in Srbije, zato se je srečanje preimenovalo v Inter GO-CAR-GO.


Naša šola je v teh desetih letih predstavila avtomobilčke z naslednjimi imeni: FORMULA, F1, RED BULL, PLASTENKO, FERRARI VOZEK, CO-CA COČEK, DIXI CAR, VILIČAR, TRAKTOR STEYER IN CDEYKO.


Letos smo že desetič sodelovali pri tem projektu, zato bi se rada zahvalila vsem učencem, ki so v teh letih sodelovali pri izdelavi in razvijanju idej, gospodu hišniku za pomoč pri delu in učitelju Ivanu, ki nam je pomagal pri predstavitvah izdelkov in prevozih ekstramobilov na srečanje na Ptuj in na  razstavo v Qlandio. V šoli smo pripravili tudi pregledno razstavo vseh desetih skupnih fotografij s posameznih srečanj in letošnji ekstramobil Cdeyko.


Jožica Jurgec

 

 

Oglejte si tudi