Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

OBLIKOVANJE Z RAZLIČNIMI MATERIALI IN PRAZNIČNA KRASITEV ŠOLE

V četrtek, 29. 11. 2018, smo imeli tehniški dan. V okviru eko šole smo si zadali cilj, da bomo ravnali z odpadki ekološko in jih reciklirali – na novo uporabili, kombinirali in sestavljali v nove uporabne in okrasne predmete. Pri ustvarjanju vedno izhajamo tudi iz domačega okolja in materialov, ki so prisotni in nam dostopni.

Pred začetkom dela smo poskrbeli za zaščito miz, posebno pozornost pa smo namenili tudi varnosti pri delu. Pri delu smo se trudili biti čim bolj ustvarjalni in natančni.

6. razredi so z žico in papirjem oblikovali obeske za ogrlice in smrečico ter zvezde in snežinke. Vsak učenec pa je lahko izdelal svojo voščilnico in jo odnesel domov.

Sedmošolci so izdelali dva plakata za bazar ter olepšali storžke in podstavke iz lesa z vzorcem. Deklice so pomagale zeliščarjem pri aranžiranju mila, polnjenju dezodoranta …

Osmošolci so z rozetami na steklo okrasili jedilnico in avlo, iz stiropora in lesa izdelovali okraske, poslikali škatle za odlaganje papirja, fantje pa so pomagali še pri postavitvi smrečice iz aluminija, ki krasi šolsko avlo.

Devetošolci so ustvarjali aranžmaje iz naravnih materialov, izdelali paketke za solne kroglice, oblikovali zvezde iz juta papirja z notami ter pripravili izdelke za bazar.

Izbrani izdelki bodo na voljo na božičnem bazarju, zbrani prostovoljni prispevki pa gredo v šolski sklad.

Novinarski krožek

Oglejte si tudi