Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

NAGRADNI IZLET

Izlet  v slovenske planine in v Rezijo

 

V šolskem letu 2017/18 je Lazar Raković, učenec 9. b-razreda, na fotografskem natečaju Evropa v šoli dosegel 3. mesto. Za nagrado je prejel celodnevni izlet v Rezijo. Zaradi prostih mest na avtobusu sta se izleta udeležila tudi Nik Mlinarič in Danijel Červek.

Dne 5. 10. 2018 smo se zbrali na šolskem parkirišču ob šestih zjutraj. Z mentorico Aleksandro Vidovič smo se odpravili proti Ljubljani. Tam smo se zbrali nagrajenci natečaja. Nagrajenci so bili še iz Ptuja, Celja, Radovljice, Ljubljane in Kranja. Odpravili smo se na Gorenjsko. Najprej smo šli do Slovenskega Planinskega muzeja v Mojstrani. Tam smo si ogledali poučen film o gorah. Potem smo opravili kviz o planinstvu. Pot smo nadaljevali do naravnega jezera na Zelenici. Nato smo šli v Planico. Tam smo si ogledali letalnico in skakalnico ter Nordijski center. Ker smo bili lačni, smo se okrepčali v bližnjem lokalu.

Pot smo nadaljevali do Rezije. Tam nas je pričakala ena od meščank in lastnica muzeja. Govorila je  posebno narečje z zasoplimi glasovi. Povedala nam je kratko zgodovino Rezije in o načinu življenja zamejskih Slovencev, saj jih Italijani niso prenašali. Predstavila nam je muzej pravljic in tradicionalno rezijsko hišo.

Tako se je naša pot končala in smo se približno ob 22.00 vrnili domov.

Nik Mlinarič, 9. b

Oglejte si tudi