Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Mladi vrtičkarji v OŠ Cirkovce zopet aktivni na šolskem vrtu

Po 18. maju 2020, ko smo se učenci prvega triletja vrnili v šolo, smo lahko nadaljevali z delom na šolskem vrtu.
Vrt je že z veseljem pričakoval pridne roke, saj so v tem pomladnem času rastline najbolj rastle. Mednje spada tudi plevel, ki bi lahko prerastel vrtnine in rože, če ga ne bi odstranili z gredic.

 

Učenci 2. razreda smo se pri SPO v dveh skupinah dvakrat odpravili na vrt. Znanje o vrtu, ki smo ga pridobili na daljavo in v razredu, smo  prenesli v prakso. Populili smo plevel iz okrasnih gredic okrog sadnih dreves in grmičkov. Pobrali smo kamilice in porezali meliso. Oboje bomo posušili za čaj, ki ga bomo pili v hladnih jesenskih dneh. Posejali smo lan in posadili topinambur. Uredili smo prostor okoli mize in klopi, ki stojijo na vrtu. V času po karanteni zaradi koronavirusa se je pouk izvajal veliko zunaj in miza nam je prišla še kako prav. Ta prostor je postal lepo pripravljen za pouk v naravi. V prijetnem okolju smo se počutili bolje in se tudi lažje učili.

 

Otroci so zagnano in z navdušenjem delali. Tudi sami so videli, kaj še lahko napravijo, da bo vrt urejen, kot mora biti. Vzeli so ga za svojega in zopet je postal naš ponos.


M. Jurtela, 

vodja šolskega vrta

Oglejte si tudi