Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko delovanje OŠ Kidričevo v šolskem letu 2020/2021

Medgeneracijsko delovanje učencev in delavcev naše šole predstavlja pomemben člen povezovanja med generacijami.
Pred enim letom je epidemija koronavirusne bolezni povsem spremenila naša življenja. Ne samo, da nas je omejila in izolirala, spremenili so se običajni vsakodnevni rituali in začeli smo iskati tudi druge vrednote v našem življenju. Ti spremenjeni rituali so naša stalnica tudi leto dni pozneje. Bili smo in smo še prisiljeni veliko časa preživeti le v najožjih krogih naših družin, saj so druženja odpadla. Tudi letošnje šolsko leto je drugačno v vseh pogledih. Kljub temu pa smo le izvedli nekaj akcij, s katerimi smo na drugačne načine poskusili ohranjati medsebojne stike.


V decembru smo v okviru kulturnega dneva pisali z roko. Učenci so pisali voščila ali pisma z novoletnimi željami in zahvalami. Izdelali so novoletne voščilnice, ki so jih namenili neimenovanim stanovalcem doma starostnikov v Kidričevem, nekateri pa so svoja pisma in voščilnice namenili točno določenim osebam, na katere so se v tistem času spomnili. Nastali so čudoviti izdelki, saj so se otroci pri delu zelo potrudili. Vse voščilnice in pisma sem pred novim letom predala delavkam v domu starostnikov. Verjamemo, da  jim je branje voščil in pisem polepšalo vsaj kakšen trenutek.


Mesec marec, znanilec pomladi, je s seboj prinesel pomembne praznike. Poleg dneva žena še materinski dan. 25. marca 2021 so zato pevci iz 5. b razreda pod vodstvom gospe Liljane Krošl izvedli kratek koncert na prostem, ki so ga lahko stanovalci doma starostnikov spremljali z balkonov in oken svojih sob ali z dvorišča. Izrazili so veliko pohvalo in navdušenje, saj jim je po tako dolgem času izolacije še posebej hudo in pogrešajo druženja z otroki.


Dnevi so že daljši in temperature se višajo. Naj prinesejo kopico dobre energije v pomladnih dneh. Vsi si želimo, da se čim prej vrnemo v normalne ritme življenja, ko se bomo lahko družili na pristen način, si stisnili roke in se objeli brez strahu pred okužbo.


Senjka Jazbec, koordinatorica na OŠ Kidričevo

Oglejte si tudi