Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

IZOBRAŽEVANJE NADARJENIH

POTEPANJE PO ITALIJI

V četrtek, 30. 5. 2018, smo se nadarjeni učenci osmih in devetih razredov OŠ Kidričevo  in OŠ Cirkovce odpravili na dvodnevni izlet v Italijo. Ob dveh zjutraj smo sedli na avtobus in se podali na pot. V Cirkovcah smo pobrali še nekaj osmošolcev in devetošolcev. Sledila je naporna šest urna vožnja.

Okrog osme ure zjutraj smo prispeli v italijansko mesto Vicenza. Prvi dan smo obiskali šolo grafike in spoznali nadarjenega umetnika iz Kidričevega Jerneja Forbicija. Razdelili smo se v dve skupini. Skupina, v kateri sem bila jaz, se je najprej odpravila na sprehod po mestu. Ogledali smo si vhod v Teatro Olimpico, Basilico Palladiano, Villo Almerico Capra (znano kot La Rotonda) in ostale znamenitosti arhitekta Palladia. Druga skupina je medtem sodelovala v grafičnih delavnicah. Sledila je malica, po kateri smo zamenjali skupine. Po končanih delavnicah smo se nastanili v hostlu ter se odpravili na večerjo. Ob enajstih smo se vrnili v sobe, legli v postelje in po napornem dnevu kmalu zaspali.

 Naslednji dan smo obiskali veliko razstavo Fondazione Bisazza v Montecchio Maggiore, kjer smo si ogledali zanimive skulpture in mozaike iz koščkov barvnega stekla in zlata. Nato smo se odpravili proti Benetkam. Do Markovega trga smo se pripeljali z ladjico. Ogledali smo si tudi Doževo palačo in se sprehodili preko mostu Rialto. Tukaj smo imeli nekaj prostega časa. Po sprehodu med ozkimi ulicami Benetk smo sedli na avtobus in se odpeljali v Slovenijo. Ustavili smo se tudi v Kopru, kjer so se nekateri ohladili v morju. Okrepčali smo se in se odpeljali nazaj proti domu. Ta dvodnevni izlet je bil zelo zanimiv in poučen, saj smo videli marsikaj novega in se veliko naučili. Mislim, da nam bo vsem, ki smo se ga udeležili, ostal v lepem spominu.

EVA ŽUNKOVIČ, 8. B

Oglejte si tudi