Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

GLASBENIK Z VELIKIM SRCEM

HVALA, SOKI!

Po prvomajskih počitnicah smo imeli napovedan obisk »skritega« glasbenega gosta. Učenci so  pričeli z vajami za sprejem gosta že pred počitnicami in sedaj so potekale intenzivne zaključne vaje. Obisk je bil zavit v tančico skrivnostnosti. Učenci so bili nestrpni. Na vsak način so želeli izvedeti, kdo nas obišče. Ugibali so, razpravljali, vrtali z vprašanji. Brez uspeha. Svojo radovednost so končno potešili v sredo, 8. 5. 2019, ob 10.15. Takrat smo se vsi učenci in delavci šole zbrali v športni dvorani. Učenci naše šole so se pod vodstvom učiteljice ge. Liljane Krošl predstavili z glasbenim programom. Za dobro voljo so poskrbeli Mačkoni, novoustanovljen »band«, priča pa smo bili tudi debitantskemu nastopu našega prvega pravega šolskega ansambla in tudi solo vložki niso manjkali. Njihov nastop je bil prava paša za naša ušesa in oči. So sposobni mladi glasbeniki in želimo jim uspešno glasbeno pot.

Po njihovem nastopu je učiteljica Liljana napovedala glasbenega gosta in tako prekinila mučno čakanje pred velikim odkritjem.

Obiskal nas je Marko Soršak – Soki. Marko Soršak, bobnar, vodja projekta »20 za 20«,  ki že nekaj let neumorno opravlja dobra dela, se povezuje z donatorji,  obiskuje šole in razveseljuje otroke s podarjenimi inštrumenti.  Do sedaj je obiskal 115 že šol. Visoka številka. Želimo in upamo, da ni zadnja, da bo teh šol še veliko in Sokiju ne bo zmanjkalo energije kljub oviram na njegovi poti. Koliko truda, dela, usklajevanja se skriva v ozadju njegovih obiskov. Nevidno dogajanje velikih razsežnosti. Tokrat je svoj čas delil z nami in skrito sporočilo našim učencem je bilo, da se bogastvo posameznika skriva v dobrih delih, ki jih naredi za nekoga drugega.

Veseli smo, da je tokrat izbral našo šolo. Skupaj s predstavnico donatorskega podjetja Kopija Nova iz Maribora nam je podaril bas kitaro s pripadajočim ojačevalcem, električno akustično kitaro in dva kompleta bobnarskih palic. Bobne smo ravno pred kratkim na šoli kupili s sredstvi šolskega sklada. Iskreno smo hvaležni podarjenih inštrumentov. Naši učenci skupaj z učiteljico glasbe bodo poskrbeli, da se na njih ne bo utegnil nabirati prah.

 

Zapisala Ankica Pikula

 

Oglejte si tudi