Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Veržej – 30. piknik krvodajalcev Slovenije

V Veržeju smo se na lepo sončno soboto, 8. junija 2019, že tridesetič srečali krvodajalci iz vse Slovenije in sosednjih držav. To priložnost izkoristijo tudi politiki z lokalne in državne ravni, da se zahvalijo vsem krvodajalcem.


Prva leta smo se družili pri termah, z leti pa je postal prostor premajhen in smo se preselili na športno igrišče. Ob sprejemu smo dobili bone za malico in kosilo ter priložnostna darila. Po kulturnem programu in pozdravnih nagovorih gostitelja, župana in gostov smo pomalicali. Sledilo je žrebanje petnajstih lepih nagrad donatorjev, nato pa zabava z ansamblom ter druženje in pohajkovanje po Veržeju.


Letos so se naši krvodajalci iz Cirkovc, OZ RK Ptuj, na srečanje odpeljali z avtobusom skupaj s krvodajalci iz Juršinc. Zabavali smo se že na avtobusu, nato pa še v šotoru. Po kosilu in nekaj plesih smo se odpeljali na kopanje v terme. Uživali smo v dobri družbi, sladoledu, krasni vodi in soncu. Na poti domov smo si privoščili še sladoledni postanek, nato pa se poslovili od Juršinčanov in se dogovorili, da naslednje leto vse ponovimo.


Najlepša hvala sekretarki, gospe Marjani Cafuta, ki nam je pripravila tako lep in nepozaben dan. Hvala tudi gospodični Brini, sodelavki OZ RK Ptuj, ki je poskrbela za vse nas, da smo brezskrbno preživeli podarjeni dan in se srečni vrnili domov. Srečanja se je udeležilo dvaindvajset krvodajalcev. Naslednje leto upamo na večje število, saj je piknik vedno prvo soboto v juniju in v gostoljubnem Veržeju.


 

 

Oglejte si tudi