Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

12. vitez krvodajalstva: Srečko Baklan

Že od leta 1946 so krvodajalci v naši organizaciji vodilna moč. Humanost, srčnost, pomoč in sočutje se prenašajo iz roda v rod. Preteklih 75 let dela se odraža ne samo pri krvodajalskih akcijah, ampak tudi na vseh drugih področjih dela KO RK.
V naši Krajevni organizaciji Rdečega križa Cirkovce je bil ponovno praznik. Dolgoletni član, Srečko Baklan iz Jablan, je stotič daroval kri.

 

Srečko je postal krvodajalec pred enaintridesetimi leti na pobudo brata Vinka. Zdravje mu je dovoljevalo redne udeležbe akcij. Prišel je čas, 25. 5. 2021, ko so mu v SB Ptuj, na transfuzijskem oddelku, odvzeli kri stotič – postal je naš 12. vitez krvodajalec. S svojo srčnostjo je okužil tudi svojo družino. Najprej so postali mladi člani RK, nato krvodajalci. Tudi prišleke v družini so navdušili, saj so vsi krvodajalci. Tokrat, na stoti odvzem, je bila želja vseh petih članov družine darovati kri, vendar je to uspelo le ženi Štefki, ki je doslej darovala kri 5-krat in sinu Alešu, ki je daroval že 35-krat. Hči Alenka – 11 odvzemov krvi in snaha Katja – 3 odvzeme, sta bili zadržani in sta se slavju pridružili na sedežu KO RK Cirkovce. Imamo namreč tradicijo, da se še isti dan slavljencu posebej zahvalimo s torto in skromno pogostitvijo. Tudi tokrat smo povabili vseh enajst vitezov, člane odbora in predstavnika občine – pridružil se nam je podžupan, gospod Bogdan Potočnik. Ob prijetnem klepetu ter prigrizku smo zaključili pomemben in prazničen dan. Pomemben posebno za vse tiste, ki potrebujemo to nenadomestljivo življenjsko tekočino – kri.  

 

Upam, da nam bodo razmere dovoljevale organizacijo občnega zbora, kjer se bomo vsakemu posameznemu krvodajalcu zahvalili za darovani del sebe.

 

Hvala vsem krvodajalcem, da imate posluh za sočloveka in da ste del naše velike humanitarne organizacije.

Oglejte si tudi