Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
1°C
JUTRI
5°C
-4°C
Oceni objavo

POGOJI za izrabo časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov za LOKALNE VOLITVE 2022 v občinskem glasilu Ravno polje.

Na podlagi 6. člena Zakona o volilni  in referendumski kampanji (ZVRK) (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZPoIS-D, 105/08-odl. US, 11/11, 28/11-odl. US, 98/13, 8/15 in 6/18-odločba US), občina Kidričevo objavlja

 

POGOJE

za izrabo časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov za LOKALNE VOLITVE 2022 v občinskem glasilu Ravno polje.

 

Glede na zakonodajo o volilni in referendumski kampanji, občinska glasila ne smejo objavljati brezplačnih predstavitev kandidatov za župana ter list kandidatov za člane občinskega sveta.

 

V okviru redne izdaje glasila Ravno polje bomo tudi v letošnjem volilnem letu zainteresiranim omogočili objavo predstavitev kandidatov za župana ter list kandidatov za člane občinskega sveta. Vsi zainteresirani se bodo lahko predstavili pod enakimi prostorskimi in cenovnimi pogoji:

-          največ ena A4 stran za kandidata za župana

-          največ dve A4 strani za liste kandidatov za občinski svet.

 

Za objavo v glasilu je potrebno do najkasneje 20. 10. 2022 posredovati:

 

1.      PREDSTAVITEV KANDIDATA ZA ŽUPANA: že oblikovan oglas – format pdf, ena pokončna A4 stran.

2.      PREDSTAVITEV KANDIDATOV ZA OBČINSKI SVET: že oblikovan oglas – format pdf, v obsegu ene ali dveh pokončnih A4 strani.

 

Oblikovani oglasi naj bodo lektorirani, fotografije pa visokokakovostne. Na oglasu mora biti skladno z zakonodajo naveden naročnik objave. V 24 urah po izžrebanem vrstnem redu bo mogoče dopolnit predstavitev s številkami kandidatov.

 

Tisk glasila bo predvidoma 2. 11. 2022. Raznos glasila po gospodinjstvih se bo pričel opravljat od 4. 11. 2022 dalje.

 

Vrstni red v glasilu bo določen glede na izžreban vrstni red za župane oziroma vrstni red za občinski svet. Skladno z zakonodajo so volilni oglasi plačljivi. Zanje velja cenik, ki je skladno z odlokom občinskega sveta veljaven za oglase objavljene v glasilu Ravno polje. Za volilne oglase so na voljo notranje strani glasila.

 

Cenik za volilne oglase:
- volilni oglas na notranji strani glasila (1/1) 125 EUR.

 

Oblikovan oglas skupaj z naročilom za objavo v glasilu posredujte na elektronski naslov mojca.trafela@yahoo.com do najkasneje 20. 10. 2022.

 

Odgovorna urednica glasila,

Mojca Muršec

 

Dne :  1. 10. 2022

Oglejte si tudi