Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OBČINE KIDRIČEVO, SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ŠT. 5 (kratek postopek)

Občina izvaja OPN-SD5 Kidričevo po kratkem postopku sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta, ki ga predpisuje 124. člen ZUreP-2. Kratek postopek sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občina izvaja na enak način, kot je v občini predpisan za sprejetje drugih občinskih odlokov, s tem, da je pred sprejemom potrebna 15-dnevna javna razgrnitev in potrditev Ministrstva za okolje in prostor.

Občina je pripravila gradivo predloga OPN-SD5 Kidričevo z obrazložitvijo. Javna razgrnitev predloga OPN-SD5 Kidričevo bo trajala od vključno 24.12.2020, do vključno 10.1.2021, v prostorih Občine Kidričevo. Gradivo predloga OPN-SD5 Kidričevo bo v tem času dosegljivo tudi na spletni strani Občine Kidričevo, na naslovu www.kidricevo.si.

Po seznanitvi javnosti bo Občina Kidričevo gradivo z obrazložitvijo poslala na Ministrstvo za okolje in prostor, ki v 15 dneh preveri ali je predlog sprememb OPN pripravljen v predpisani obliki in ali so izpolnjeni pogoji za uporabo kratkega postopka. Ministrstvo nato občini izda sklep, v katerem navede ugotovitve in identifikacijsko številko prostorskega akta (ID).


PO prejetju sklepa ministrstva bo občina posredovala predlog OPN-SD5 Kidričevo v obravnavo in sprejem občinskemu svetu.

Oglejte si tudi