Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Gospod Konrad Kramberger – praznovanje 90. rojstnega dne

V nedeljo, 31. avgusta 2019, je praznoval svoj devetdeseti rojstni dan gospod Konrad Kramberger, ki biva v Domu upokojencev v Kidričevem. Pri tej častitljivi starosti in ob vseh aktivnostih v različnih društvih v mlajših letih se mi je zdelo prav, da mu polepšamo ta prav poseben dan in da o njem tudi kaj napišemo.
V prostorih Doma upokojencev Kidričevo smo se skupaj s sorodniki udeležili praznovanja njegovega rojstnega dne še: podžupan Občine Kidričevo Bogdan Potočnik, predsednik Strelskega društva Kidričevo Gregor Kmetec, sekretar Nogometnega kluba Aluminij Toni Pernat, predstavnika Društva upokojencev – predsednik Srečko Kaker in Malčka Kokol ter Vesela Polanka Pavla Veler.


Gospod Kramberger živi v  Kidričevem od svojega dvaindvajsetega leta. Takrat se je zaposlil v Tovarni glinice in aluminija (današnji Talum) kot strojni ključavničar na delovnem mestu vodje skupine vzdrževanja dvigal in v tovarni ostal do svoje upokojitve. Kot vdovec se je odločil za bivanje v Domu upokojencev, kjer se počuti zelo dobro.


Bil  je aktiven član Strelskega društva Kidričevo od same ustanovitve dalje, to je od leta 1954. V klubu je deloval kot strelec, tehnični vodja, sodnik, trener in orožar, dobil je tudi naziv državnega sodnika. V Zborniku Občine Kidričevo je zapisano, da je pod njegovo vadbeno taktirko zraslo veliko dobrih strelcev, ki so tudi na državni (jugoslovanski) ravni dosegali najvišja mesta. Za organizacijsko delo v Strelski zvezi Slovenije in spodbujanje strelskega športa je leta 2006 prejel zlato plaketo.


Njegova največja strast je bil nogomet. Toni Pernat, sekretar NK Aluminij, je povedal: »Konrad Kramberger je živa legenda navijačev NK Aluminij. Vsak, ki je kadarkoli obiskoval tekme Aluminija, si je zapomnil njegov navijaški slogan: »Dajmo fantje, gremo rdeči!« Dokler mu je zdravje dopuščalo je redno obiskoval tekme, tako v Kidričevem kakor tudi širom po Sloveniji. Tudi med tednom je redno prihajal v športni park, si ogledal kakšen trening in se pogovarjal z igralci in trenerji. Lepa beseda, ki jo je znal nameniti vsakomur, je velikokrat pomagala k dvigu motivacije nas vseh, ki delamo v klubu, za kar se mu v imenu igralcev, strokovnega vodstva in uprave NK Aluminij iskreno zahvaljujem in mu želim še veliko zdravih let, preživetih v krogu tistih, ki jih ima najraje. Ob tej priložnosti mu v zahvalo in trajen spomin v imenu predsednika NK Aluminij, g. Marka Drobniča, predajam skulpturo nogometaša ter dres našega kluba s častitljivo in vsega spoštovanja vredno številko 90, seveda z željo, da si ga kdaj nadene in obišče kakšno tekmo v našem športnem parku.«


Na prireditvi Športnik leta Občine Kidričevo 2018 je gospod Kramberger prejel plaketo za življenjsko delo.


Še bi lahko naštevala, v katerih društvih je aktivno sodeloval, omenjam le njemu najljubše. Vsi, ki smo se praznovanja udeležili, mu še enkrat želimo veliko čilih let v krogu svojih najdražjih.


Malčka Kokol

Oglejte si tudi