Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Obvestilo volilcem ( predčasno glasovanje, glasovanje na domu in pošti)

OBVESTILO  VOLIVCEM

 

 

 

 

PREDČASNO  GLASOVANJE

 

Volivci, ki bodo na dan glasovanja, 18. 11. 2018, odsotni, lahko glasujejo pred tem dnem, in sicer v sredo, 14. 11. 2018 med 7. in 19. uro, na volišču za predčasno glasovanje, v prostorih Občine Kidričevo, Kopališka ul. 14, Kidričevo.

 

 

 

GLASOVANJE  NA  DOMU

 

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, to je do srede, 14. 11. 2018.

 

 

 

GLASOVANJE  PO  POŠTI

 

Volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, lahko glasujejo po pošti na območju Republike Slovenije, če to sporočijo občinski volilni komisije najkasneje deset dni pred dnem glasovanja, t.j. do srede, 7. 11. 2018. Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida.

 

Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Obvestilo invalida o stalnem glasovanju po pošti velja do preklica. Prvo sporočilo o stalnem glasovanju po pošti mora invalid posredovati  Državni  volilni  komisiji  najkasneje  deset  dni  pred  dnem  glasovanja,  t.j. do 7. 11. 2018.

 

Oglejte si tudi