Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Taborniški utrip mladih kidričevskih gasilcev

GZ Kidričevo je tudi letošnje prve počitniške dneve mladim gasilcem popestrila z nepozabnim druženjem na Rogli. Kar 58 se jih je družilo na Pohorju, tja pa so se odpravili 29. junija in skupaj preživeli pet prelepih dni, polnih aktivnosti in druženja.


Prvi  večer v mladinskem domu Jelka je bil rezerviran za druženje in spoznavanje mladih gasilcev z mentorji, saj so njihove vezi potem postale močnejše. V torek se je že veliko dogajalo. Obiskal jih je čebelar Jože, nekateri so se družili in ustvarjali v likovni skupini, in ker so letos opravljali veščino preventivec, so risali in slikali na temo Preprečujemo požare. Ta dan je bil še adrenalinsko obarvan s sankanjem v parku Zlodejevo, plavanjem v bazenu, zaključili pa so ga z nočnim pohodom z baklami.

Tudi sreda in četrtek sta bila polna najrazličnejših aktivnosti; od športnega plezanja, zabave na igrišču, likovnega ustvarjanja, plavanja, do piknika na prostem z igrami in obiskom gasilcev PGD Šikole. V lepem spominu ostaja tudi druženje z gasilci iz Poljčan in planinci, večer talentov in nagrada za vse tiste, ki so pridno pospravljali sobe.

Mentorja Rok in Aljoša sta v taboru pripravila še predavanje na temo preventivec, mladi gasilci pa so kasneje pokazali kaj vse znajo in kaj so se naučili, vsi pa so nalogo opravili z odliko.

»Petek, 3. julija je bil bolj umirjen. Po zajtrku smo pospravili sobe in se pripravili na odhod domov. Do kosila smo se igrali na zelenici, se kopali, pridno jedli sladke nagrade in se zabavali. Po kosilu je vsak vzel svoj kovček in že smo se peljali domov. Teh pet dni je hitro minilo, a bodo še dolgo ostali v naših spominih,«

je vtise strnila mentorica Tina Emeršič.

Oglejte si tudi